OnePlus begint (nog) niet aan vouwbare smartphones, legt focus op OnePlus TV

OnePlus begint (nog) niet aan vouwbare smartphones, legt focus op OnePlus TV

Toekomst van OnePlus

Waar we OnePlus vandaag de dag kennen van de smartphones die ze vanaf 2014 maken, daar kijkt het bedrijf ook naar andere categorieën. Afgelopen september maakte OnePlus bekend dat ze OnePlus TV dit jaar gaan lanceren, met de nadruk op beeldkwaliteit en premium design. Het doel is om zo mensen met elkaar te kunnen verbinden in hun eigen huis.

In een college voor Italiaanse studenten vertelde de CEO van OnePlus Pete Lau dat het bedrijf vindt dat vouwbare smartphones nog niet klaar zijn voor massasgebruik. Lau geeft aan dat vouwbare smartphones op dit moment nog niet fundamenteel anders zijn dan huidige smartphones. Vouwbare schermen hebben wel potentie, maar in smartphones (nog) niet.

Momenteel hebben alleen Huawei met de Mate X en Samsung met de Galaxy Fold vouwbare smartphones in hun assortiment die binnenkort te koop zijn. De prijs is hier dan ook naar: minimaal 2000 euro. Het is goed om te beseffen dat OnePlus voornamelijk op prijs concurreert en een dergelijke vouwbare smartphone veel geld kost om te ontwikkelen. Zodra de technologie meer volwassen is - en daarmee goedkoper - kan OnePlus altijd nog besluiten om in te stappen.

OnePlus TV teaser

Teaser van OnePlus TV

In plaats daarvan wil OnePlus zich in eerste instantie richten op bovengenoemde OnePlus TV, of zoals Lau noemt een 'smart display.' Deze term is dan weer voor interpretatie vatbaar en ligt in lijn met wat we nu 'slimme schermen' vinden zoals de Google Home Hub of de Amazon Echo Show, maar OnePlus wil duidelijk een echte TV uitbrengen. Lau geeft aan dat hij afstandsbedieningen ouderwets vindt, en dat kunstmatige intelligentie (AI) je gewoontes kunnen leren en zo relevante informatie kan tonen.

OnePlus kijkt ook nog naar de automobiele industrie en werkt hier aan elektronische zaken. Een gehele auto is te complex, iets waar Apple met Project Titan ook al achter is gekomen. Lau noemt 5G als mogelijkheid in auto's, voor bijvoorbeeld het beter maken van een virtuele assistent. Eerder sloeg OnePlus al de handen ineen met McLaren, een beroemde sportautofabrikant. Vergelijkbaar wil OnePlus op de lange termijn aanwezig zijn in kantooromgevingen, voortbouwend op hun kennis van AI en 5G. Op dit moment is het TV-project echter het verste ontwikkeld, terwijl de auto- en kantoorprojecten de komende jaren verder zullen worden ontwikkeld.

Lees meer over:
OnePlus

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Net binnen

Lees meer