OnePlus voegt Always-on-display toe aan OnePlus 7 Pro en 7T Pro

OnePlus voegt Always-on-display toe aan OnePlus 7 Pro en 7T Pro

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Jarenlang gaf OnePlus aan dat ze ‘niet van plan waren om’ een Always-on-display toe te voegen in OxygenOS. Vanaf Android 11 en OxygenOS 11 kwam er verandering in. Opvallend was dat de eerste bèta-update van de 7 Pro en 7T Pro nog zonder deze functie kwam. Inmiddels is dat wel opgelost in de tweede bètaversie van Android 11.

OnePlus 7 Pro en 7T Pro

OnePlus is vrijdagmiddag gestart met de uitrol van de tweede Open Bèta-update van Android 11 en OxygenOS 11 voor de OnePlus 7 (Pro) en 7T (Pro), zo schrijft het bedrijf in de aankondigingen op het OnePlus Forum. Met de Open Beta krijgen gebruikers uiteraard toegang tot alle functies van Android 11, evenals de volledig vernieuwde interface van OxygenOS 11 – een interface die veel details van de One UI-interface van Samsung lijkt te hebben gekopieerd. Eén belangrijke functie van OxygenOS 11 bleef echter achterwege in de eerste Open Beta, namelijk het Always-on-display.

OnePlus voegt Always-on-display toe aan OnePlus 7 Pro en 7T Pro

In het verleden gaf OnePlus meermaals aan dat het geen Always-on-display uit wilde rollen wegens de toename in het stroomverbruik van zijn telefoons. Met de Android 11-update voor de OnePlus 8 Pro werden deze zorgen voor het eerst aan de kant gezet en werd de functie toegevoegd. Verwacht werd dat OnePlus dit ook naar andere telefoons zou brengen. Inmiddels lijkt dit ook zo te zijn, maar zou het wel beperkt kunnen blijven tot de Pro-modellen van de OnePlus 7 en 7T-series.

Always-on-display

In de updatenotities van de tweede Open Beta-updates van de OnePlus 7 en 7 Pro, evenals de 7T en 7T Pro, is namelijk te lezen dat OnePlus weliswaar de Always-on-display functie toevoegt, maar niet voor alle OnePlus 7 en 7T-serie telefoons. Enkel OnePlus 7 Pro en 7T Pro-gebruikers zullen voortaan via instellingen -> hulpprogramma's -> OnePlus Laboratorium -> Always-on-display de functionaliteit in kunnen schakelen. Wel blijft het mogelijk dat OnePlus in de stabiele Android 11-update er alsnog voor kiest om ook de 7 en 7T een Always-on-display functie te bieden.

Gerelateerde artikelen

Naast het Always-on-display voor de OnePlus 7 Pro en 7T Pro, bevat deze tweede Open Beta-update ook wijzigingen voor alle 7-serie telefoons. OnePlus verbeterde naar eigen zeggen onder andere de werking van de automatische helderheid, verlaagde het energieverbruik van de telefoons, loste een probleem op met het batterij-icoontje dat soms niet in de statusbalk verscheen en loste tot slot een probleem op van de Pro-modus dat zich voordeed tijdens het starten van de OnePlus Camera-app.

Open Beta-update

Vooralsnog zit de Android 11-update van de OnePlus 7 (Pro) en 7T (Pro) nog in de Open Beta-fase – vermoedelijk zal de stabiele update gedurende de komende weken worden gefinaliseerd, waarna je zonder het installeren van een bèta-update van Android 11 kan genieten. Gebruikers die momenteel al gebruikmaken van de eerste Open Beta-update voor Android 11 op de 7 (Pro) of 7T (Pro) zullen de tweede Open Beta als OTA (Over-the-air) update ontvangen.

OnePlus voegt Always-on-display toe aan OnePlus 7 Pro en 7T Pro

Gebruikers op de stabiele versie van Android 10 zullen de Open Beta handmatig moeten installeren, of kunnen wachten tot OnePlus de stabiele update uitrolt. Mocht je de telefoon dagelijks gebruiken, dan is het aan te raden om te wachten op de stabiele Android 11-update. Bèta-updates bevatten in sommige gevallen ernstige en in andere gevallen simpelweg irritante bugs, waar je geen last van zou willen hebben bij dagelijks gebruik.

Gerelateerde artikelen

Heb jij de Open Beta-update al geïnstalleerd, of wacht je liever op de stabiele OxygenOS 11-update? En wat vind je eigenlijk van OxygenOS 11? Is het een vooruitgang ten opzichte van OxygenOS 10 en Android 10? Laat het ons weten in de reacties onderaan het artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk