Dit is de reden waarom de OnePlus 6T geen 3,5mm-jack heeft

Dit is de reden waarom de OnePlus 6T geen 3,5mm-jack heeft

In-screen vingerafdrukscanner

Het blijft een gevoelige zaak voor gebruikers, wanneer een telefoonfabrikant beslist om geen hoofdtelefooningang te voorzien in zijn toestellen. Hoewel OnePlus ons anders wilde doen geloven toen het stelde dat de meeste gebruikers Bluetooth-audio gebruiken, bleek dat toch gevoelig te liggen bij gebruikers. CEO Pete Lau van OnePlus praat voor het eerst over die beslissing.

De man noemt het verwijderen van de 3,5mm-poort een van de moeilijkste en meest drastische beslissingen die het bedrijf ooit genomen heeft. Hij bevestigt ook dat de reden van de beslissing te maken heeft met de nieuwe vingerafdrukscanner die onder het scherm zal worden gebouwd. OnePlus zou gebruikmaken van een ultrasone sensor die een trilling produceert doorheen het scherm. Die geluidsgolven weerkaatsen op je vinger, en zo wordt je vingerafdruk gemeten.

OnePlus 6T render

Een officiële afbeelding van de OnePlus 6T die onlangs gelekt is

Draadloos opladen en waterbestendigheid

Pete Lau heeft nog niet bevestigd dat het om een ultrasone sensor gaat in tegenstelling tot de eenvoudigere CMOS-camerasensor die in sommige andere in-screen vingerafdrukscanners te vinden is. Toch zegt Lau dat het bedrijf vorig jaar al van plan was om een vingerafdrukscanner onder het scherm te plaatsen, maar dat de technologie toen nog niet voldeed aan de eisen van OnePlus.

Verder praat de CEO en medeoprichter ook over andere features zoals draadloos opladen en waterbestendigheid. Volgens Lau is dat laatste een functionaliteit die de kostprijs van telefoons de hoogte doet inschieten, en waar te weinig gebruikers belang aan hechten. De OnePlus 6T zal ook geen draadloos opladen ondersteunen, omdat volgens de man die technologie niet in staat is om je telefoon ook snel op te laden.

Wat vind jij van de uitspraken van de OnePlus-CEO? Kijk jij uit naar een vingerafdrukscanner onder het scherm, en wat vind je van zijn mening over waterbestendigheid en draadloos opladen?

OnePlus 6T render

Via: Gizchina

OnePlus 6T
3700 mAh
6.41 inch - 2340 x 1080 px
256 GB
Qualco Snapdragon 845

Meer info

OnePlus 5T
3300 mAh
6.01 inch - 1080x2160 px
128 GB
Qualco Snapdragon 835

Meer info

OnePlus 6T
3700 mAh
6.41 inch - 2340 x 1080 px
256 GB
Qualco Snapdragon 845

Meer info

OnePlus 5T
3300 mAh
6.01 inch - 1080x2160 px
128 GB
Qualco Snapdragon 835

Meer info

Lees meer over:
OnePlus

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties