OnePlus en OPPO ontkennen gerucht en blijven in Nederland

OnePlus en OPPO ontkennen gerucht en blijven in Nederland

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Meerdere insiders melden op Twitter dat OnePlus en OPPO zich gedeeltelijk terugtrekken uit Europa. De verkoop van hun smartphones zou onder andere in Nederland worden stilgelegd.

Update 14.30 uur: OPPO en OnePlus hebben een reactie gegeven op het gerucht. De reactie is aan dit artikel toegevoegd.

OnePlus en OPPO in Nederland

De bekende geruchtenverspreider Snoopy Tech en Max Jambor hebben beide uit hun bronnen vernomen dat OPPO en OnePlus zich terugtrekken uit Europa. De eerste landen waar het om gaat zijn Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Nederland. Volgens Jambor komen beide op zeer korte termijn met een officiële statement.

Aan het begin van 2021 kwam OnePlus nog met het bericht dat het nauwer ging samenwerken met OPPO. OPPO en OnePlus zijn, net als Vivo en Realme, namelijk al jaren onderdeel van hetzelfde moederbedrijf: BBK Electronics. Later dat jaar werd bekend dat beide fabrikanten op nog meer vlakken gingen samenwerken. De samenwerking zou vooral verbeteringen met zich meebrengen op het gebied van software-updates. Helaas moesten de smartphones van beide merken vorig jaar, als gevolg van een uitspraak van een Duitse rechtbank, niet meer in Duitsland verkocht worden. Mogelijk is de rechtszaak één van de oorzaken van een mogelijk vertrek van beide smartphonefabrikanten uit Nederland. Volgens geruchten zou Realme hierdoor ook volledig van de West-Europese markt verdwijnen.

Er komen en gaan smartphonefabrikanten. Inmiddels is Vivo na drie maanden ook al weer uit het Nederlandse smartphonelandschap verdwenen. Sommige fabrikanten zijn door het intrekken van licenties bijna helemaal van de wereldwijde smartphonemarkt verdwenen. Daarnaast zouden tegenvallende verkopen een reden kunnen zijn om te stoppen. OPPO heeft ons al laten weten dat het geen plannen heeft om de Find X6-serie internationaal te lanceren en dat de focus op betaalbaardere telefoons ligt.

We hopen dat dit gerucht geen werkelijkheid wordt. Desalniettemin hebben we zowel OPPO als OnePlus om een reactie gevraagd. Hieronder vind je de reacties van beide fabrikanten:

OPPO en OnePlus blijven zich inzetten voor alle bestaande Europese markten en het Verenigd Koninkrijk. We hadden een goede start in 2023 met succesvolle lanceringen van verschillende producten in Europa en hebben een line-up van aankomende producten voor de rest van het jaar. OPPO en OnePlus zullen blijven doorgaan met het leveren van meer innovatieve producten en de beste service voor gebruikers in de toekomst.

Bedankt voor de tip, Alex!

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk