OnePlus gaat volgend jaar eigen tv met slimme assistent verkopen

OnePlus gaat volgend jaar eigen tv met slimme assistent verkopen

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Tv-fabrikant

OnePlus gaat een eigen tv lanceren en het bedrijf gaat dus voor het eerst zich niet enkel op het segment van smartphones focussen. Het Chinese bedrijf lanceerde zijn eerste telefoon in 2014 en bracht daarna ook accessoires zoals oortjes en een VR-headset op de markt. De nieuwe OnePlus tv zou volgend jaar al op de markt komen.

Volgens CEO en oprichter Pete Lau van OnePlus, zal zijn bedrijf focussen op beeldkwaliteit en premium design. Het gaat om de eerste stap in het uitbouwen van een verbonden menselijke ervaring, aldus de CEO. Volgens de filosofie van OnePlus is het eigen huis de belangrijkste omgeving voor mensen, en het huis begint nu pas te genieten van de voordelen van slimme connectiviteit.

OnePlus One

De OnePlus One uit 2014

Giswerk

Voorlopig zijn er erg weinig details bekend over het nieuwe toestel. Er zijn geen specificaties bekend, geen naam of prijskaartje. Het bedrijf spreekt ook openlijk over een 'verbonden ervaring' creëren, en we mogen daarom wel concluderen dat het om een smart tv zal gaan. Zeker ook omdat de tv een slimme assistent zal krijgen die gebruikers zal helpen, volgens OnePlus. Het is voorlopig nog afwachten welk besturingssysteem de tv zal hebben en of die assistent Google, Alexa, of eigen software zal zijn.

OnePlus heeft verder alleen bevestigd dat de televisie die hij zal lanceren volgend jaar op de markt komt, en dat het bedrijf het toestel daarna vijf jaar lang van software-updates zal voorzien. Er wordt verwacht dat het Chinese bedrijf volgende maand een evenement zal organiseren voor de lancering van de OnePlus 6T, maar de kans is natuurlijk bestaande dat we dan ook meer over de nieuwe televisie zullen te horen krijgen.

Ben jij klaar voor een OnePlus-tv?

OnePlus 6T render

Render van de nog niet aangekondigde OnePlus 6T

Via: Androidcentral

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk