OnePlus treedt in wereldwijde top 5 premium smartphonemerken

OnePlus treedt in wereldwijde top 5 premium smartphonemerken

Top 5 premium merken wereldwijd

De wereldwijde top 5 van premium smartphonemerken bestaat uit de vijf merken die het meeste smartphones in het high-end segment hebben verscheept het afgelopen jaar. OnePlus maakt trots op Twitter bekend dat het voor het eerst deel uitmaakt van die top 5 van Counterpoint. Het totale marktaandeel van het merkt in het premium segment groeide van één procent tot twee procent het afgelopen jaar.

OnePlus is daarmee niet de grootste groeier, want die eer gaat naar OPPO toe dat van 1 procent marktaandeel naar 6 procent groeide. Hoewel het merk sinds vorig jaar meer inzet op internationale expansie, blijkt uit cijfers van Counterpoint dat de groei vooral te danken is aan de uitstekende resultaten in thuisland China waar de OPPO R17 en de R15 uitstekend onthaald werden.

Screenshots van de tabellen wereldwijd en in Europa

De wereldwijde top 5 van premium-merken, bron: Counterpoint

De grootste verliezer wereldwijd is Apple, en hoewel het merk nog comfortabel aan de top staat met zijn iPhone-verkoop, moet het wel 7 procent aan marktaandeel inboeten. Samsung bekleedt de tweede plaats met 22 procent en daarna volgt Huawei dat van 8 procent marktaandeel 10 procent heeft gemaakt dankzij de P20-reeks en de Mate 20-reeks. OPPO en OnePlus sluiten de top 5 af.

Europese top 5

De ranking van Counterpoint wordt nog veel interessanter als je de tabel met de Europese top 5 erbij neemt, want die ziet er iets anders uit. OPPO heeft in Europa niet te successen zoals in China, OnePlus schuift een plaats op en Google betreedt voor het eerst bij ons de vijfde plaats.

Screenshots van de tabellen wereldwijd en in Europa

De top 5 per regio met ook de resultaten voor West-Europa (WE), bron: Counterpoint

Dat laatste is opvallend, want Google is niet officieel verkrijgbaar in alle West-Europese landen, waaronder niet in Nederland. Je moet een telefoon dus uit grijze import bestellen of via een doorstuurdienst, terwijl een toestel van bijvoorbeeld LG of Sony gewoon in de winkels verkrijgbaar is. Dat Google dergelijke concurrentie alsnog de baas is in West-Europa, is veelzeggend.

Lees meer over:
OnePlus

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Net binnen

Lees meer