OnePlus ‘settlet’ dus mooi wel: komt weer met draadloos laden

OnePlus ‘settlet’ dus mooi wel: komt weer met draadloos laden

Laura Jenny

door Laura Jenny

OnePlus heeft er een tijdje afscheid van genomen, maar het komt nu weer terug: draadloos opladen. Het telefoonmerk schijnt het aan zijn aankomende vlaggenschip OnePlus 12 toe te voegen. Opmerkelijk, want het heeft bij OnePlus 11 juist afscheid genomen van draadloos laden, omdat het meende dat dat allemaal toch veel te langzaam ging.

Never settle?

En ja, als je slogan ‘Never settle’ is (neem nooit genoegen) en je neemt afscheid van een functie omdat je dat dus wel ‘genoegen nemen met’ vond, dan is het opmerkelijk als je dat dan vervolgens weer herintroduceert. In eerste instantie heeft het merk het overigens lang volgehouden om helemaal nooit met draadloos laden te komen: het vond het te langzaam. Toen introduceerde het de functie in de OnePlus 8 Pro en uiteindelijk heeft het het jarenlang aan telefoons toegevoegd: zelfs op een nette 50 Watt oplaadsnelheid.

Maar ja, in OnePlus 11 miste de optie om draadloos te laden toch weer, tot eenieders ongenoegen. Reden voor OnePlus om het in OnePlus 12 terug te brengen, als we tenminste de geruchten mogen geloven. OnePlus is een merk dat zich normaliter altijd erg in de markt zet als een naar de fans luisterend merk. Hoewel het dat de afgelopen jaren wat verloren leek te hebben, zou het terugbrengen van die zeer gewenste draadloos laden-optie wel bewijzen dat het dat dus soms wel doet.

oneplus nord 3

Draadloos laden

Logisch ook, want het is niet zo dat je inlevert op bedrade oplaadsnelheid als je ook de optie voor draadloos laden biedt. Logisch dus dat mensen er veelvuldig om vragen: zo ook bij zijn net aangekondigde foldable OnePlus Open, die de functie ook niet heeft. Misschien gaat dat dus veranderen bij de OnePlus 12: OnePlus zou al tegen wat pers hebben gezegd dat het van plan is om het weer terug te brengen. We wachten het af.

Vind jij het belangrijk dat een toestel draadloos kan laden? Laat het nu achter in de reacties.

Gerelateerde artikelen

OnePlus 11 kopen
OnePlus 11 kopen
OnePlus 11 kopen

OnePlus 11 kopen

De OnePlus 11 is het nieuwste topmodel van OnePlus. Deze telefoon borduurt voort op drie aspecten: snelheid, praktisch ontwerp en de camera's: “De snelle, vloeiende prestaties zitten in het DNA van OnePlus. De OnePlus 11 5G krijgt een 6,7-inch AMOLED-scherm met een verversingssnelheid van 120Hz, de Snapdragon 8 Gen 2-chip, en een 5000 mAh-accu die met een 100W-lader supersnel vol zit.

Vanaf 829 euro

Winkelen op:

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk