OnePlus schakelt ‘X-Ray’-filter uit op internationale toestellen

OnePlus schakelt ‘X-Ray’-filter uit op internationale toestellen

OnePlus 8 (Pro)

OnePlus maakt gebruik van infraroodsensors op de 8 Pro: via de camera-app van het toestel konden de gebruikers een Photochrom-filter inschakelen. Ben Geskin rapporteerde via Twitter dat het filter de mogelijkheid biedt om door materialen zoals plastic heen te kijken. Unbox Therapy rapporteerde dat het tevens mogelijk bleek om door kleding heen te kijken, als het maar dun genoeg was. OnePlus was op de hoogte van de media-aandacht die de X-Ray-functie had gekregen en besloot de functie in China uit te schakelen via een Over The Air (OTA)-update.

Photochrom-filter op de OnePlus 8 Pro-toestellen in actie

Het bedrijf had op 19 mei laten weten ‘geen plannen te hebben’ om deze functie op internationale toestellen uit te schakelen. In plaats daarvan zou het bedrijf een update uitrollen naar de 8 Pro die de effecten van het filter aan zou passen. OnePlus had, aldus XDA-Developers, plots een andere route in het verschiet. Het Photochrom-filter zal eerst verwijderd worden, en keert in juni terug, zo is te lezen in de updatenotities van een recente OTA-update die wereldwijd werd uitgerold. Daar lijkt toch een foutje in te zijn geslopen, zo is te lezen in een reactie van OnePlus op zijn eigen forum.

Onbedoelde uitrol

In de reactie van de Chinese fabrikant is te lezen is dat de uitrol van de update per ongeluk op internationale OnePlus 8 Pro-toestellen terecht is gekomen. Via een aanstaande OTA-update wordt deze functie weer hersteld. Mocht je de update in ontvangst hebben genomen, dan kan je op termijn een update verwachten die de functie terug inschakelt. Onbekend is of die update ook de wijzigingen zal meebrengen die OnePlus eerder had beloofd. Indien de update klaarstaat, kan je altijd besluiten de installatie niet door te zetten en voorlopig nog te genieten van het Photochrome-filter, met zijn X-Ray-functionaliteit.

OnePlus 8 Pro - Kleurencamera

OnePlus' Photochrom-filter was voornamelijk bedoeld voor bijzondere foto's

Zoals aangegeven is de kleurenfilterlens op de 8 Pro verantwoordelijk voor het X-Ray-effect. Infrarood is een specifiek type radiatie, waarmee je door materialen zoals plastic en stof kunt zien. Infrarood wordt meestal ingezet in hittecamera’s, of in speciale camera’s voor de brandweer die de dikke rook bij een brand kunnen doorgronden. De functionaliteit op de OnePlus 8 Pro is overigens erg selectief: niet alle plastic materialen kunnen doorgrond worden door de infraroodsensor. Vooral zwarte afstandsbedieningen en dunne (zwarte) stoffen, zijn doorzichtig met het filter.

OnePlus 8 Pro
4510 mAh
6.78 inch - 1440 x 3168 px
128/256 GB
Qualco SM8250 Snapdragon 865

Meer info

OnePlus 8 Pro
4510 mAh
6.78 inch - 1440 x 3168 px
128/256 GB
Qualco SM8250 Snapdragon 865

Meer info

Lees meer over:
OnePlus

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties