OnePlus plant een boom voor elke tweet met '#OxygenOS'

OnePlus plant een boom voor elke tweet met '#OxygenOS'

1500 dagen van OxygenOS

OxygenOS, de softwareschil voor OnePlus-telefoons, bestaat precies 1500 dagen, en het bedrijf wil dat vieren met een nieuwe campagne waarmee het een inspanning levert voor het klimaat. Voor elk bericht op Twitter met de vermelding '#OxygenOS', gaat OnePlus een boom planten. De actie is geldig tot zaterdag 14 september, want dan gaat OnePlus alle tweets tellen, en daarmee ook het aantal bomen dat het laat planten. Retweets maken geen verschil bij de telling.

De actie is het initiatief van OnePlus India dat samen met het lokale WWF, het Wereld Natuur Fonds, de handen in elkaar slaagt. De actie vormt ook een knipoog naar de naam OxygenOS, wat eigen letterlijk vertaald 'Zuurstof-besturingssysteem' wil zeggen. Bossen staan er natuurlijk om bekend dat ze zuurstof creëren. Naast de verwijzing naar puur en schoon, koos OnePlus naar eigen zeggen voor de naam 'OxygenOS' omdat zuurstof een essentieel element is voor de mens.

De actie van OnePlus

Tweet een bos bij elkaar

Wil je zelf helpen met het planten van bomen, dan kan je tot zaterdag 14 september een tweet plaatsen met daarachter '#OxygenOS'. Het bedrijf legt ook kort uit dat de bomen in fasen worden gepland. In elke fase wordt er een bepaalde hoeveelheid aan bomen gepland. Het bedrijf gaat zo door tot er evenveel bomen zijn aangeland dan dat er in een dag tijd tweets zijn geplaatst.

Wat denk jij van de actie? We zijn vooral ook benieuwd hoeveel bomen jij al hebt geplant. Misschien heb je al een bos bij elkaar getweet? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Lees meer over:
OnePlus

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties