OnePlus past updatebeleid aan, dit verandert er voor jou

OnePlus past updatebeleid aan, dit verandert er voor jou

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

OnePlus heeft op zijn forum informatie gegeven over een aanpassing in het updatebeleid ten aanzien van Androidversies en beveiligingsupdates. Het bedrijf geeft ook aan waarom de samenwerking met OPPO hieraan bijgedragen heeft.

OnePlus en OPPO

OxygenOS bestaat inmiddels zes jaar, begint OnePlus in het forumbericht, en sindsdien is het bedrijf aanzienlijk gegroeid. Niet alleen in het aantal smartphones dat ze jaarlijks uitbrengen maar ook de middelen die OnePlus nu heeft om al die telefoons van updates te voorzien. Dat komt natuurlijk door de nauwere samenwerking met OPPO die vorige maand werd aangekondigd. OnePlus heeft door deze samenwerking de beschikking over de kennis en het team van ontwikkelaars van OPPO om zo ervoor te kunnen zorgen dat elk product stabiele en tijdige software-updates kan ontvangen. Dit was ook hard nodig aangezien het de laatste tijd op het gebied van updates niet allemaal op rolletjes liep en dat heeft redacteur Jeffrey in detail uitgelegd.

Gerelateerde artikelen

OPPO en OnePlus hebben een plan bedacht om hun gezamenlijke kennis optimaal te benutten. Om de efficiëntie te verbeteren en de software-ervaring in ons portfolio te standaardiseren, werken beide bedrijven nu aan de integratie van de codebase van OxygenOS en ColorOS. OnePlus geeft aan dat het nu de beschikking heeft over een groter en nog capabeler team van ontwikkelaars, meer geavanceerde R&D-middelen en een efficiënter ontwikkelingsproces.

OnePlus verzekert ons dat OxygenOS het besturingssysteem voor OnePlus-telefoons blijft, alleen wordt de software nu gebouwd op een stabieler en sterker platform. In de toekomst zullen alle nieuwe toestellen op dit platform gebaseerd worden en bestaande toestellen die nog binnen het onderhoudsschema vallen, krijgen hiervoor een OTA-update samen met Android 12.

OnePlus 9

OnePlus 9

OnePlus' nieuwe updatebeleid

OnePlus garandeerde sinds enkele jaren twee versie-updates en drie jaar beveiligingsupdates voor zijn de midrange en high-end OnePlus-telefoons. De OnePlus Nord N10 5G stond op één versie-update. Dit gaat er veranderen:

  • High-end: De OnePlus 8-serie en OnePlus 9-serie krijgen drie Android-updates en vier jaar beveiligingsupdates.
  • OnePlus Nord-serie: De OnePlus Nord en OnePlus Nord CE krijgen twee grote Android-updates en drie jaar beveiligingsupdates.
  • OnePlus Nord N-serie: De OnePlus Nord N10 en N100 krijgen één grote Android-update en drie jaar beveiligingsupdates.

High-end OnePlus-telefoons die vóór de OnePlus 8-serie zijn uitgebracht, volgen het vorige schema van twee grote Android-updates en drie jaar beveiligingsupdates.

Veel smartphonefabrikanten zien het belang in van een goed updatebeleid en passen dit beleid aan. Zo verlengt OPPO voor een aantal telefoons de termijn voor beveiligingsupdates van twee naar drie jaar. Samsung geeft een aantal Galaxy-telefoons drie nieuwe Android-versies en vier jaar beveiligingsupdates. Zakelijk Galaxy-telefoons krijgen maar liefst vijf jaar beveiligingsupdates.

Heb jij een OnePlus-telefoon in je bezit? Dan horen we graag in de reacties wat je van de verlenging vindt.

OnePlus Nord CE 5G

OnePlus Nord CE 5G

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk