'OnePlus laat OxygenOS 11-gebruikers de grote titels uitzetten' [Exclusief]

'OnePlus laat OxygenOS 11-gebruikers de grote titels uitzetten' [Exclusief]

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

OnePlusOxygenOS11

Dit jaar gooide OnePlus zijn design van de nieuwe versie 11 van OxygenOS helemaal om in een andere richting. Het Chinese merk besloot dat zijn software minder moet lijken op een kale Android-omgeving zoals Google ze heeft bedoeld. Het nieuwe uiterlijk vertoont dan ook eerder gelijkenissen met de One UI-softwareschil van Samsung. We zien in de interface bovenaan grote titels met veel witruimte en daaronder de tekst. De bedoeling daarvan is dat telefoons beter met één hand te bedienen zijn, omdat alle knoppen lager zitten.

[readmore articles="210178"]

Toekomstige updates

Androidworld sprak recent in een interview met de Nederlander Léandro Tijink. Hij werkt samen met de ontwikkelaars van OxygenOS. Tijink was ook te gast in de AW Hangout waar hij nieuwe informatie gaf omtrent aankomende functies voor de OxygenOS 11-interface. Volgens hem overwegen de ontwikkelaars om gebruikers meer keuzevrijheid te geven over het uiterlijk van OxygenOS, dat blijkt uit zijn contact met het softwaredesignteam van OnePlus. Mogelijk komt er binnenkort de keuze tussen de huidige, grote titels en een meer compacte weergave die meer tekst op het scherm toelaat.

Tijink maakte liet ook al weten dat er een nieuwe camera-interface op komst is. "In feite wordt de huidige schil wel een 'stabiele versie' genoemd, maar er zijn toch nog wat veranderingen onderweg. Er komt bijvoorbeeld een vernieuwde camera-app in de stijl van de nieuwe interface." De man stelde dat OnePlus naar verwachting met toekomstige updates meer zal neigen naar de weergave van OxygenOS 10. "Nu verwacht ik dat er nog meer verbeteringen komen en dat ze misschien een aantal dingen weer zullen weergeven op de manier zoals we ze vroeger gewend waren, maar ik verwacht niet dat ze alles gaan terugdraaien."

Je kan hier het volledige interview met Léandro Tijink lezen en deze week verschijnt ook een speciale editie van de AW Hangout-podcast die gewijd is aan OxygenOS 11. Zou jij graag de keuze krijgen tussen de huidige, grote titels en een meer sober uiterlijk? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk