‘OnePlus ontslaat personeel in Europa na tegenvallende resultaten’

OnePlus Europa
OnePlus is sinds dag één actief op de Europese markt, en kreeg later ook zijn eerste kantoor in de hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk - in Londen. Inmiddels heeft het bedrijf flink uitgebreid en opende OnePlus kantoren in België, Frankrijk, Duitsland, Finland, Denemarken, Italië, Nederland en Spanje. Inmiddels is het nieuws ons toegekomen dat OnePlus een deel van zijn personeel in Europa heeft ontslagen, zo blijkt uit een rapportage van Engadget. Deze ontslagen volgen op het sluiten van de kantoren in Spanje en Italië; het sluiten van de kantoren volgde op eerdere ontslagen, maar dat bleek niet voldoende.
OnePlus' 8-serie is wederom duurder, wat zorgt dat oude klanten niet altijd terugkeren
OnePlus heeft in een reactie tegenover Engadget laten weten dat deze ontslagen onderdeel zijn van een ‘normale herstructurering’ van de fabrikant. ‘Europa is een zeer belangrijke markt voor ons en is dat al sinds het begin van OnePlus’, aldus een OnePlus-woordvoerder. Naast de gevallen ontslagen, zou er ook ruimte zijn voor nieuw personeel. Het is onbekend hoeveel personeel is ontslagen tijdens de herstructurering; voor de gevallen ontslagen had OnePlus wereldwijd 2.000 mensen in dienst. In sommige landen zouden slechts drie personeelsleden zijn overgebleven na de herstructurering. Dat heeft de OnePlus-woordvoerder niet bevestigd.
Focusmarkten
OnePlus’ herstructurering heeft te maken met de kansen die OnePlus voorziet in de markten. Zo zou de Chinese fabrikant weinig vertrouwen hebben in de groeipotentie in Engeland, Frankrijk, evenals Duitsland. Kantoren in België, Nederland, Finland en Denemarken ondervinden geen last van deze herstructurering; vermoedelijk wordt er daar gezocht naar nieuw OnePlus-personeel. Tezamen met de terugslag in het aantal personeelsleden in Engeland, verschuift de fabrikant zijn hoofdkantoor. Er is nog geen officiële bevestiging; maar personeel zou gevraagd zijn om naar Helsinki te verhuizen om het hoofdkantoor aldaar op te zetten.
Met de OnePlus 8 Lite, of OnePlus Z, zou de fabrikant zijn oude publiek willen aanspreken
Ben Wood, Chief Analist voor CCS Insight, bevestigde vermoedens dat deze herstructurering in geen geval te maken heeft met het coronavirus. In plaats daarvan zou OnePlus last ondervinden van een onstabiele marktpositie. Hoewel de fabrikant in steeds meer landen een samenwerking is aangegaan met providers, weet het deze samenwerkingen niet altijd aan te houden. In Engeland verloor het zijn samenwerkingen met O2 en EE - samenwerkingen die vereist zijn om te groeien. OnePlus heeft altijd moeite gehad om te groeien buiten zijn ‘core audience’, en zulke verliezen dragen daar niet aan bij.
België en Nederland
In België werkt OnePlus sinds 2019 samen met Fnac en Vanden Borre, maar ook Proximus verkoopt de OnePlus-telefoons. In Nederland verkoopt OnePlus zijn telefoons via T-Mobile, Belsimpel, evenals Coolblue en Mobiel.nl. Met andere woorden: de telefoon is beschikbaar via allerlei verkoopkanalen, en dat lijkt alsmaar te groeien. Met de stijgende prijzen zal OnePlus zijn best moeten doen om meer mensen over te halen zijn telefoon te kopen. Waar denk jij dat OnePlus over twee jaar staat? Laat het ons weten in de reacties.
Plaats reactie
0 reacties
Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.
Bekijk alle reacties