OnePlus onthult: OxygenOS en OPPO's ColorOS worden één

OnePlus onthult: OxygenOS en OPPO's ColorOS worden één

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

OnePlus heeft bekend gemaakt dat er straks één enkele software-ervaring komt voor zowel OxygenOS als OPPO's ColorOS. De nieuwe software zal vanaf 2022 op de telefoons van beide merken draaien. Het maakt deel uit van het zogenaamde OnePlus 2.0-plan.

OnePlus 2.0

Pete Lau, de CEO van OnePlus, maakt bekend in een rondetafelgesprek met journalisten dat zijn bedrijf een nieuwe fase ingaat. Eerder raakte al bekend dat teams van OnePlus met die van OPPO zullen gaan samenwerken, maar in het OnePlus 2.0-plan doet Pete Lau uit de doeken wat dat precies betekent.

Allereerst gaan de softwareteams van de twee smartphonefabrikanten nauw samenwerken en er komt een nieuwe schil die volgens OnePlus "het beste van OxygenOS en ColorOS combineert". De snelle en lichte OxygenOS-software komt daarbij samen met het betrouwbare ColorOS, dat rijk aan functies is. Tijdens ons gesprek met OnePlus wilde Pete Lau ons duidelijk maken dat al die voordelen prima naast elkaar kunnen bestaan.

Nieuwe softwareschil in 2022

In 2022 zal OnePlus de software voorstellen samen met het aankomende vlaggenschip - de vermoedelijke OnePlus 10 - en later in het jaar staat een update voor bestaande toestellen op de agenda. Verder werd ook al duidelijk dat Pete Lau de integratie van de software-teams van OPPO en OnePlus nog verder wil doorzetten, en zo zouden ze op termijn mogelijk samen de software voor andere producten kunnen ontwikkelen. Denk aan smartwatches of de apps voor wearables.

De OnePlus 9

De OnePlus 9

Pete Lau werd in juni 2020 al de chief operating officier (COO) van OPPO naast zijn job als CEO van OnePlus. "Sommigen onder jullie zouden twijfels kunnen hebben bij het horen van dit nieuws", zegt aldus de topman van OnePlus. "Geloof me, ik lees jullie online reacties elke dag. Toch kan ik je zeggen, nadat ik gedurende een jaar de productontwikkeling voor beide systemen heb overzien, dat een geïntegreerd besturingssysteem het DNA van OxygenOS - waar jullie zo van houden - intact houdt. het zal de gehele gebruikerservaring verbeteren", belooft Pete Lau.

Gerelateerde artikelen

Het verschil tussen OnePlus en OPPO

Verder gaan OPPO en OnePlus ook meer middelen delen en de twee fabrikanten werken ook samen voor research & development. Dat wil zeggen dat ze samen rond nieuwe technologische ontwikkelingen zullen werken.

Je kan je daarbij de vraag stellen of er nog wel zo'n groot verschil zal zijn tussen telefoons van OnePlus en OxygenOS, maar daar is Pete Lau wel van overtuigd. "Elke serie binnen OnePlus en OPPO heeft zijn eigen doelgroep en elk toestel heeft een ander aspect waar de focus ligt." Volgens de OnePlus blijven de telefoons van het merk ook nog enkele functies en personalisatiemogelijkheden behouden die eigen zijn aan het merk. Het blijft voor gebruikers ook mogelijk om de bootloader te ontgrendelen en aangepaste ROM's te testen.

Focus op camera's

Verder blijkt uit het OnePlus 2.0-plan dat het merk dankzij de nieuwe samenwerking meer mogelijkheden heeft om zijn productaanbod uit te breiden, en dat het per regio een aangepast aanbod kan voorstellen. Het bedrijf maakt daarnaast duidelijk dat get samen blijft werken met de camerafabrikant Hasselblad rond de camera van OnePlus-telefoons. Die samenwerking heeft in de eerste plaats met de camerasoftware te maken.

Gerelateerde artikelen

Het merk komt op termijn onder meer met een nieuwe cameramodule voor telefoons, verbeterde zoommogelijkheden, nauwkeurigere kleuren in de beeldverwerking en een aangepaste lenzenoptiek.

De camera van de OnePlus Nord 2

De camera van de OnePlus Nord 2

Mat mogen we verwachten?

Voorlopig is het moeilijk te zeggen of OnePlus er echt zal in slagen om stappen voorwaarts te zetten zonder dat de telefoons sterk op OPPO-toestellen zullen gelijken. Het bedrijf werkt niet alleen samen op het vlak van softwareontwikkeling maar ook wat R&D betreft, en de bedrijven willen in de toekomst alleen maar nauwer gaan samenwerken. Mogelijk komen we hier meer over te weten zodra de nieuwe softwareschil voor telefoons volgend jaar wordt voorgesteld.

Wat denk jij? Gaat deze samenwerking OnePlus in de goede richting sturen, of ben je bang dat het merk zichzelf gaat verliezen? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Gerelateerde artikelen

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over WhatsApp? Download dan onze Android-app en volg ons op Telegram en Twitter. Check ook onze nieuwe AW Community voor een overzicht van de populairste AW-leden.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk