OnePlus One ontvangt Android 6.0-update

OnePlus One ontvangt Android 6.0-update

Rens Blom

door Rens Blom

Laatst geüpdatet

Eind februari niet gehaald

Een OnePlus-medewerker zei medio februari dat de OnePlus One 'eind februari' een update zou krijgen naar Cyanogen OS 13 dat gebaseerd is op Android 6.0 Marshmallow. Dat bleek onhaalbaar, en een paar weken later maakte Carl Pei van OnePlus bekend dat de update 'spoedig verschijnt.' En gisteren meldde de fabrikant in een blogpost dat Cyanogen klaar is om de update te verspreiden.

Update downloaden

De 6.0.1 Marshmallow-update is gebaseerd op COS 13.0 (ZNH0EAS26M) en wordt vanaf vandaag gefaseerd uitgerold. Dit gebeurt om de servers niet te overbelasten en te kijken of er nog (kleine of grote) bugs in de software blijken te zitten.

[readmore article="184042"]

OnePlus verwijst voor meer informatie over de update naar de website van Cyanogen, waar ongeduldige gebruikers met voldoende technische kennis de update ook kunnen sideloaden. Het ZIP-bestand is hier te vinden. Let op dat het om een incremental gaat, geen full image.

Wat is er nieuw?

Cyanogen meldt een waslijst aan verbeteringen, nieuwe features en meerdere zaken uit Cyanogen OS 12.1 die verdwenen zijn. Naast het doorvoeren van Google's vernieuwingen als de accubesparende Doze-modus en app-permissies heeft Cyanogen onder andere een nieuwe SMS-app gekozen en is er voor verschillende apparaten een andere camera-app beschikbaar. Na de update zit de OnePlus One ook op 1 maart van Android's maandelijkse beveiligingsniveau.

Beschikbaarheid

De update wordt wereldwijd gefaseerd uitgerold, waardoor het nog even kan duren voordat jouw OnePlus One hem ontvangt. Wie niet wil wachten, kan - op eigen risico - de update sideloaden.

Screenshots via AndroidPolice

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk