OnePlus Nord N10 5G en OnePlus Nord N100 krijgen één Android-update

OnePlus Nord N10 5G en OnePlus Nord N100 krijgen één Android-update

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

OnePlus hanteert een ander updatebeleid voor zijn nieuwste telefoons. De OnePlus Nord N10 en N100 krijgen namelijk alleen een update naar Android 11, terwijl twee nieuwe Androidversies de standaard was.

OnePlus Nord N10 en N100

OnePlus lanceerde vorige maand twee goedkope telefoons, de OnePlus Nord N100 en de OnePlus Nord N10 5G. De OnePlus Nord N100 is het goedkoopste van het tweetal en kost 199 euro. Daarvoor krijg je volgens OnePlus een groot scherm, grote batterij en een groot opslaggeheugen voor een betaalbare prijs. De OnePlus Nord N10 5G heeft een 90Hz-scherm, 5G-ondersteuning, Warp Charge-snelladen voor een adviesprijs van 349 euro.

OnePlus Nord N10 5G en OnePlus Nord N100 krijgen één Android-update

OnePlus Nord N100

Alleen Android 11

Nu is Android Central erachter gekomen dat OnePlus voor de twee telefoons een ander updatebeleid hanteert. De twee krijgen namelijk één Android-update. Beide telefoons draaien nog op Android 10, terwijl Android 11 al sinds september beschikbaar is. Alleen Android 11 ligt dus voor het tweetal in het verschiet.

Dit wijkt af van het updatebeleid dat OnePlus voor zijn andere telefoons hanteert. De duurdere telefoons zoals de OnePlus 8T maar ook de OnePlus Nord krijgen namelijk twee jaar lang nieuwe Androidversies. Deze duurdere telefoons krijgen tevens drie jaar lang elke twee maanden van een beveiligingsupdate. Eigenaren van de OnePlus Nord N100 en de OnePlus Nord N10 5G kunnen daarentegen rekenen op twee jaar lang beveiligingsupdates.

Gerelateerde artikelen

OnePlus heeft aan Androidworld een verklaring voor dit afwijkende updatebeleid afgegeven: "Het klopt dat de N-serie één grote Android-update ontvangt en daarnaast twee jaar lang beveiligingsupdates. Dit verschilt van de OnePlus Nord omdat het verschillende producten zijn die tot verschillende marktsegmenten behoren. Het updatebeleid voor de N-serie is in lijn met de industriestandaarden voor smartphones in meer betaalbare prijsklassen."

Conform industriestandaard

Daarmee zegt OnePlus dus dat het doorgaans de regel is dat telefoons in de prijsklasse van de Nord N100 en de Nord N10 5G minder lang op het gebied van updates ondersteund worden. En inderdaad, er zijn meerdere fabrikanten die een deel van hun telefoons van één Android-update voorziet zoals Motorola. Weer andere smartphonefabrikanten voorzien ook (een deel van hun) goedkopere telefoons van langere update-ondersteuning, zoals Samsung en Nokia.

Gerelateerde artikelen

In 2019 bleek nog uit een onderzoek dat dat OnePlus de grootste stappen voorwaarts had gezet op het gebied van het uitbrengen van Android-updates. Een ander onderzoek gaf aan dat OnePlus de tweede beste is als het gaat om beveiligingsupdates, gevolgd door Realme en Xiaomi. De plaats van OnePlus in deze onderzoeken, zal er in de komende tijd dus wel eens heel anders uit kunnen zien.

Wat vind jij van het updatebeleid voor de goedkopere OnePlus-telefoons? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

OnePlus Nord N10 5G en OnePlus Nord N100 krijgen één Android-update

OnePlus Nord N10 5G

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk