‘OnePlus Nord CE is de Nord-opvolger, bevat Dimensity 1200-chipset’

‘OnePlus Nord CE is de Nord-opvolger, bevat Dimensity 1200-chipset’

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

OnePlus’ Nord was in 2020 één van de populairste midrangetelefoons. Een opvolger van de Nord laat nog op zich wachten. Eerste details van de Nord-smartphone zijn vrijdag mogelijk uitgelekt. Daarbij gaat het om details over de gebruikt chipset, evenals de naamgeving van de telefoon.

OnePlus Nord CE

Geruchten over de OnePlus Nord-opvolger doen al een flinke tijd de ronde. Eerder lekte beelden uit van de telefoon, die toentertijd nog bekend stond als de OnePlus Nord 2, die een ‘bekend ontwerp’ toonde. Naast het ontwerp bleef de geruchtenstroom beperkt: specificaties van de telefoon zijn tot op heden schaars. Een bericht van geruchtenmaker Digital Chat Station op Weibo heeft daar vrijdag verandering in gebracht.

Dimensity 1200-chipset

Het bericht van de doorgaans goed ingelichte geruchtenmaker stelt dat OnePlus aan ‘een telefoon werkt die op de MediaTek Dimensity 1200-chipset draait’. Welke telefoon, staat niet in het bericht. Gezien de opbouwende geruchtenstapel voor de Nord-opvolger, lijkt het logisch dat deze MediaTek-chipset voor de aanstaande Nord-telefoon gebruikt zal worden. Een tweet van Mukul Sharma, die vaker details van aanstaande telefoons lekt, stelt dat de chipset in de OnePlus Nord 2 of Nord CE gebruikt wordt.

Vooralsnog is het koffiedik kijken of OnePlus daadwerkelijk aan de slag gaat met de MediaTek-chip. Het is niet de eerste keer dat geruchtenmakers stellen dat OnePlus een MediaTek-chipset wil gaan inzetten voor een Nord-telefoon. Men verwachtte namelijk dat de OnePlus Z een Dimensity 1000-chipset zou integreren. Uiteindelijk koos OnePlus voor de Snapdragon 765G-chipset en bleef het onbekend of er daadwerkelijk testen zijn uitgevoerd met MediaTek-chipsets.

Gerelateerde artikelen

Mocht OnePlus de Dimensity 1200 gaan inzetten, dan kunnen gebruikers rekenen op prestaties die vergelijkbaar zijn met de Qualcomm Snapdragon 870, die vrijwel gelijk aan de Snapdragon 865 Plus presteert. Dat zou een flinke stap vooruit zijn in prestaties voor de Nord-reeks. Onbekend is of deze stap vooruit in algemene prestaties ook zal leiden tot hogere prijzen van de Nord 2 of Nord CE.

Nord 2 of Nord CE

Geruchtenmakers zijn er nog niet uit hoe OnePlus de telefoon precies zal noemen. Evan Blass wist te achterhalen dat OnePlus op zijn supportwebsite een ‘verwijzing heeft toegevoegd’ naar de Nord CE. Of het gaat om de Nord-opvolger, wordt niet door de geruchtenmaker bevestigd. Max Jambor gaf eerder aan dat de Nord CE een opvolger is van de Nord N10 5G. Daardoor zal het voorlopig onbekend blijven hoe de Nord-opvolger daadwerkelijk gaat heten.

Mogelijk is dit de OnePlus Nord-opvolger, bekend als de Nord 2 of Nord CE

Mogelijk is dit de OnePlus Nord-opvolger, bekend als de Nord 2 of Nord CE

Verwacht wordt dat midden-juni meer bekend wordt over de OnePlus Nord 2 of OnePlus Nord CE. Tot die tijd is het belangrijk om bovenstaande geruchten met een korrel zout te nemen. Hoewel de details afkomstig zijn van betrouwbare geruchtenmakers, zijn de details niet bevestigd en blijft het mogelijk dat bepaalde details onjuist zijn. Tot slot: wat denk jij, gaat OnePlus dit jaar gebruikmaken van een MediaTek-chipset voor de Nord-serie, of blijft het bij Qualcomm? Laat het ons weten in de reacties onderaan het artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk