OnePlus Nord ontvangt nu Android 11 en OxygenOS 11 in Open Beta

OnePlus Nord ontvangt nu Android 11 en OxygenOS 11 in Open Beta

De OnePlus Nord mag voor het eerst proeven van Android 11 en OxygenOS 11 met de eerste Open Beta die nu beschikbaar is. OnePlus komt met een reeks nieuwe functies en visuele verbeteringen.

OnePlus Nord

De Nord van OnePlus is de volgende telefoon in de rij die alvast van Android 11 kan gebruikmaken, zij het in een Open Beta. OnePlus maakte eerder deze week al meer bekend over zijn updateplanning met Android 11 en het vertelde toen al dat de Nord de volgende is die de update zal krijgen via een Open Beta voor OxygenOS 11. Op zijn forum maakt het merk nu bekend dat de Android 11-testversie nu beschikbaar is via een gewone Over The Air-update (OTA).

Met Android 11 kan de Nord rekenen op een opfrissing van de gehele interface en een vernieuwde Shelf die ook van een nieuwe weerwidget kan gebruikmaken. Verder komt OnePlus met belangrijke nieuwigheden voor zijn Ambient Display. Er zijn nieuwe klokdesigns zoals de Insight-klok die je cijfers toont over je dagelijkse smartphonegebruik en de Canvas-klok die gebaseerd is op je eigen foto. In totaal zijn er 10 nieuwe klokdesigns.

OnePlus Nord ontvangt nu Android 11 en OxygenOS 11 in Open Beta

Verder zijn er ook meer opties voor het aanpassen van de donkere modus. Je kan de donkere tinten automatisch laten activeren als de zon ondergaat of je kan zelf een tijdsduur instellen waarin de donkere thema's actief zijn. OnePlus verbetert ook zijn galerij met een nieuwe functie die automatisch video's genereert op basis van de foto's die je neemt. Bekijk tot slot ook de belangrijkste functies van Android 11 en de lijst met kleine maar interessante verbeteringen.

OxygenOS 11 Open Beta installeren

Zoals gezegd kan je de Open Beta simpelweg via een update installeren en vervolgens krijg je dan nieuwere versies ook op dergelijke wijze binnen. Je kan op het OnePlus-forum de link vinden waarmee je je Nord-toestel kan bijwerken, al is het op het moment van schrijven nog wel wachten op de update voor de Europese variant van de Nord. OnePlus voorzag eerder de OnePlus 8-reeks van een update naar Android 11 en de OnePlus 8T kwam als eerste met OxygenOS 11 uit de doos. Het is niet bekend wanneer de Nord de stabiele update krijgt naar Android 11.

OnePlus Nord
4115 mAh
6.44 inch - 1080 x 2400 px
128/256 GB
Qualco SDM765 Snapdragon 765G

Meer info

Lees meer over:
Android 11 OnePlus Nord

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties