‘OnePlus lanceert eigen 4K HDR-televisies op 26 september’

‘OnePlus lanceert eigen 4K HDR-televisies op 26 september’

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Een ‘echte’ OnePlus TV?

Op 17 september 2018 liet de Chinese fabrikant, als onderdeel van BBK Electronics, weten dat het in alle rust een plan voor een OnePlus TV aan het brouwen was. Met de televisie zou de fabrikant zich willen focussen op design en beeld- en audiokwaliteit. Volgende de CEO van OnePlus, Pete Lau, gaat het om het creëren van een ‘verbonden ervaring’. Daarnaast gaf Lau in september al aan dat het een eerste stap is in de grootschalige omzetting naar een slimme en verbonden omgeving. OnePlus zou er goed op in kunnen spelen met een slimme televisie – die mogelijk zeer binnenkort al verschijnt.

OnePlus TV verschijnt in Bluetooth-certificaat

OnePlus' televisies zijn al bij de Bluetooth-organisatie gepasseerd.

Er zijn zondagmorgen verschillende geruchten verschenen over de OnePlus TV. Deze geruchten zijn cruciaal voor de beeldvorming van de televisie. Ze volgen op een lijst van gecertificeerde OnePlus-apparaten uit de Bluetooth Launch Studio, waardoor duidelijk werd dat de televisie in 43-, 55-, 65- en 75-inch zal verschijnen. Opvallend is dat er in de lijst met de gecertificeerde producten geen Europees product staat, waardoor een lancering op het Europese continent lijkt te zijn uitgesloten. Het blijft daar niet bij wat betreft de uitgelekte informatie, MySmartPrice verkreeg tevens een BIS-certificatie.

OnePlus BIS en TP Vision

OnePlus zou samenwerken met TPV voor zijn televisies.

In het rapport van de certificatie is terug te lezen dat OnePlus samenwerkt met TPV Display Tech, in Nederland bekend als TP Vision. Juist dat bedrijf heeft de merkrechten van Philips verkregen om er televisies mee te fabriceren. Het is onbekend of OnePlus enkel schermen afneemt bij TPV, of dat het de productie ook overlaat aan de Chinese onderneming. Wat betreft de schermen, zou OnePlus voor zowel lcd als OLED hebben gekozen. Daarbij is de kans groot dat LG de leverancier is van deze OLED-schermen. De schermen zouden een 4K-resolutie hebben met ondersteuning voor HDR-weergave.

Lancering in september

Volgens de eerdergenoemde Bluetooth-certificatie zijn de televisies uitgerust met Bluetooth 5.0. Er is voor de smart-tv-functionaliteiten gekozen voor Android TV. Geruchten spreken over een 'unieke Android TV-ervaring'. Wat deze ervaring precies in zal houden, en hoe OnePlus slimme functies aan de televisie toe zal voegen, is nog onbekend. Hetzelfde geldt voor een lancering in Europa. Hoewel de onderneming al zijn eerdere producten in Europa uitbracht, zou dit met de TV wel eens anders kunnen liggen. Lang hoeven we er volgens de geruchten niet meer op te wachten, OnePlus zou in september – 26 september om precies te zijn – een event organiseren om de televisie te lanceren.

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk