OnePlus lanceert geen speaker, maar software om muziek te maken

OnePlus lanceert geen speaker, maar software om muziek te maken

Wesley Akkerman

door Wesley Akkerman

In de afgelopen dagen heb je misschien wat teasers van OnePlus voorbij zien komen. Heel even leek het erop dat het Chinese bedrijf een eigen slimme speaker zou introduceren, maar inmiddels weten we dat dat niet het geval is. In plaats daarvan komt de fabrikant met software waarmee je muziek produceert.

OnePlus AI Music Studio

Het idee dat OnePlus een eigen slimme speaker zou uitbrengen, leverde best wat hype op. Want dat zou de eerste keer zijn dat het bedrijf zo'n product uitbrengt. De laatste tijd brengt de fabrikant meer apparaten uit die die nog niet in zijn portfolio had (zoals de OnePlus Open en het toetsenbord), dus heel gek was dat idee niet.

Inmiddels weten we dat het nieuwe product geen slimme speaker is. Maar wat is het dan wel? Software waarmee je zelf muziek kunt produceren. Naast de muziek kun je ook lyrics en video's maken. Heel serieus hoef je dit allemaal niet te nemen. Professionele producers hoeven hier in elk geval geen blik op te werpen.

oneplus speaker ai music studio 2

Voor de leek, of de leuk

De nieuwe software is vooral bedoeld voor de leek, of gewoon voor de leuk. Wanneer je de zogenaamde AI Music Studio opstart, dan kun je kiezen uit een aantal vooraf ingestelde genres, muziekvideo's en stemmingen. Vervolgens kun je middels tekstinvoer aangeven wat je precies wil maken, of waar je op z'n minst aan denkt.

Heel erg uitgebreid is het allemaal niet. Want je merkt dat wanneer je er voor gaat zitten, je al snel tegen de beperkingen van de software aanloopt. Zo zal de software bepaalde onderwerpen mijden, zoals de oorlog in Gaza. Het moet vooral allemaal leuk, vrij en gezellig zijn, dan kan AI Music Studio je helpen.

Heb je eenmaal uitgekozen waar je nummer over moet gaan (en heeft de software je input geaccepteerd, dan verschijnt er vanzelf een productie in beeld nadat je op de Generate-knop gedrukt hebt. Mocht je niet blij zijn met het resultaat, dan kun je natuurlijk net zo lang op die knop drukken totdat dat wel het geval is.

Heb jij een idee waarom OnePlus hier nu mee komt? Zou het te maken hebben met de AI-buzz van de laatste maanden?

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk