OnePlus laat meer zien van de camerasensor in OnePlus 12

OnePlus laat meer zien van de camerasensor in OnePlus 12

Laura Jenny

door Laura Jenny

Het aankomende vlaggenschip van OnePlus krijgt een flink andere camera. OnePlus 12 bevat de nieuwe Sony LYT-808-sensor en dat is een net even andere versie van de LYT-T808-camera die in de OnePlus Open zit.

OnePlus 12

OnePlus 12 lanceert eerst in China en daarom heeft het merk alvast wat meer prijsgegeven over het toestel: je moet zo vlak na de eerste vouwbare telefoon immers toch wat hype genereren rondom het nieuwe ‘gewone’ vlaggenschip. Het merk koos ervoor de cameraspecs uit te lichten. Op Weibo schrijft OnePlus meer over de specificaties van het toestel. Het heeft een 64 megapixel-periscoop zoomcamera met een ½-inch sensor, f/2,6 sluiter en optische stabilisatie. Er zit drie keer optische zoom op. Er zit ook een 2K-ProXDR-scherm op het toestel, waardoor de foto’s en video’s die je maakt ook goed kunnen worden weergegeven.

Volgens OnePlus is dit dé camerasensor, die extra goed uit de verf komt omdat het wederom de vruchten plukt van de samenwerking met Hasselblad. Nu maken OnePlus-telefoons vaak mooie foto's, maar veel mensen vinden dat het een beetje té kleurrijk is. Het lijkt erop dat dat gaat veranderen. De sensor is volgens OnePlus de meest krachtige in zijn klasse en dat toont het aan met afbeeldingen die wat natuurlijker lijken (en dan niet alleen vanwege het onderwerp):

oneplus 12

Veel geleend van OnePlus Open

Het lijkt erop dat OnePlus veel cameratechnieken en mogelijkheden meeneemt uit de OnePlus Open. Daarnaast leent het ook wat zaken van Oppo, zoals de afbeeldingsalgoritmes. Denk aan het Ultra-Clear Image Quality Algorithm en het Hyperland and Shadow Algorithm. Deze algoritmen hebben alles te maken met de helderheid, scherpte en schaduw in de foto.

Word je blij van dit nieuws over de lenzen in OnePlus 12, of ben je nog niet zo overtuigd? De review van de OnePlus Open kun je overigens binnenkort verwachten op Androidworld: dan weten we meer over hoe die fotografiekunsten zijn en wat dat mogelijk betekent voor de OnePlus 12.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk