OnePlus schakelt kleurenfiltercamera uit na privacybezorgdheden

OnePlus schakelt kleurenfiltercamera uit na privacybezorgdheden

OnePlus 8 Pro

Recent verscheen de OnePlus 8 Pro met een camera-opstelling die uit vier lenzen bestaat, en naast de gebruikelijke hoofdcamera, groothoekcamera en telecamera pakte OnePlus uit met een bijzondere kleurenfilter. De bedoeling van die sensor was dat gebruikers konden experimenteren met leuke kleureneffecten in hun foto's, maar daar kwam vorige week verandering in.

Toen ontdekten gebruikers dat de camera doorheen bepaalde objecten kan kijken door infraroodlicht op te vangen. De functie werkt bij sommige soorten van plastic en stof, maar alleen als het om erg dunnen materialen gaat. Toch zorgde de ontdekking voor privacybezorgdheden, en daarom maakte OnePlus op Chinese sociale media bekend dat het de kleurenfiltercamera volgende week met een update wil uitschakelen.

Filter uitschakelen

"Om de impact op de privacy van gebruikers weg te halen in mogelijke extreme gevallen hebben we beslist om de filter via een software-update uit te schakelen. We zullen de update volgende week uitrollen", blijkt uit een mededeling van OnePlus. Toch hebben gebruikers daarmee nog niet het laatste gezien van de kleurenfilter, en in het bijzonder de herfstfilter die het transparante effect creëert.

"Daarnaast zien we dat veel OnePlus 8 Pro-gebruikers het herfstfilter leuk vinden en hem gebruiken om een heleboel interessante landschapsfoto's te nemen", aldus het Chinese bedrijf. OnePlus gaat op zoek naar een technische oplossing en vervolgens wil het de kleurenfilter terugbrengen. Dat is ook een logische zet, want de kleurenfiltecamera maakt nu eenmaal deel uit van de premium-telefoon waar OnePlus-gebruikers voor betaald hebben, en OnePlus pakte eerder uit met vier camera's op de achterkant van de OnePlus 8 Pro.

Kan jij succesvol door objecten kijken met de OnePlus 8 Pro-camera, en ga je de functie missen? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Foto van de OnePlus 8 Pro

OnePlus 8 Pro
4510 mAh
6.78 inch - 1440 x 3168 px
128/256 GB
Qualco SM8250 Snapdragon 865

Meer info

OnePlus 8 Pro
4510 mAh
6.78 inch - 1440 x 3168 px
128/256 GB
Qualco SM8250 Snapdragon 865

Meer info

Lees meer over:
OnePlus

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Net binnen

Lees meer