OnePlus en Oppo echt broers: Open en Find N3 is bijna zelfde telefoon

OnePlus en Oppo echt broers: Open en Find N3 is bijna zelfde telefoon

Laura Jenny

door Laura Jenny

OnePlus heeft in een video van Unbox Therapy zijn nieuwe OnePlus Open-toestel van alle kanten laten zien. Het scharnier, het volledige design: bijna alles is te zien in de video. OnePlus CEO Pete Lau doet bovendien bij TheVerge uit de doeken dat de eerste vouwbare telefoon van OnePlus eigenlijk een kopie is van de Oppo Find N3. We wisten al dat deze twee telefoonmakers nauw samenwerkten, maar dat het zo’n eeneiige tweeling zou worden, dat hadden we zeker voor het debuut in de foldable-markt voor OnePlus niet verwacht.

OnePlus Open

Het enige wat je in de video niet te zien krijgt, dat is de camera-setup. Daar is zorgvuldig een papiertje overheen geplakt, nadat we hem vrij goed hebben kunnen zien in een ‘lek’ van een van de beroemdste personen van Bollywood. Er zijn ook wel wat dingen die de telefoons van OnePlus en Oppo verschillend maken, gelukkig: zo heeft het scharnier 31 minder onderdelen dan de Oppo, terwijl er toch een aangesloten scharnier is gecreëerd.

Find N3

OnePlus houdt ook vast aan zijn schakelaar aan de zijkant, iets wat bij het merk past. De huidige toestellen hebben het allemaal: een zij-schakelaar waarmee je het geluid aan of uit kunt zetten (of op trillen). Verder is er nog een groot verschil tussen de twee toestellen. Zo komt de Find N3 alleen uit in China, en OnePlus Open krijgt juist een internationale release. Dat was te verwachten: Find N2 werd ook alleen in China gelanceerd (maar klaptelefoon Find N2 Flip dan weer wel wereldwijd).

De nieuwe telefoon van OnePlus heeft net als die van Oppo een 7,82 inch scherm aan de binnenkant en een buitenscherm van 6,31 inch. De kans is groot dat OnePlus Open een flink werkgeheugen heeft tot 24 GB, met tot 1 TB aan opslag. Een krachtpatser dus, al moeten we eerst nog meer te weten komen over de specificaties. Daar hoeven we niet al te lang op te wachten. OnePlus Open wordt waarschijnlijk op 19 oktober aangekondigd.

Vind jij het een goed teken dat OnePlus en Oppo zo nauw samenwerken, of mogen de merken (die beide onder hetzelfde moederbedrijf vallen) van jou wat meer hun eigen weg blijven gaan? Laat het nu achter in de reacties.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk