OnePlus en Google werken samen aan verbeteringen Wear OS

OnePlus en Google werken samen aan verbeteringen Wear OS

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

OnePlus-CEO Pete Lau heeft bekend gemaakt dat het samen met Google werkt aan het Wear OS-besturingssysteem voor horloges. Het bedrijf stelt dat het verbindingen tussen Wear OS, Android TV en Android wil verbeteren.

OnePlus en Wear OS

Pete Lau, de bekende CEO van OnePlus heeft in een interview met Input bekend gemaakt dat het samen met Google werkt aan verbeteringen voor Wear OS. De topman van OnePlus bevestigde daarnaast dat zijn bedrijf ook een eigen smartwatch ontwikkelt.

"Wear OS heeft zeker ruimte voor verbetering", aldus Pete Lau tegen Input. "We proberen met Google te werken om de verbinding tussen het Wear OS-ecosysteem, Android TV en Android-telefoons te verbeteren, zodat apparaten onderling beter samenwerken. Google bekijkt dit als iets erg positief, dus we zitten zeker in de goede richting te werken. Meer hebben we op dit moment nog niet te delen."

OnePlus en Google werken samen aan verbeteringen Wear OS

Wel of geen Wear OS?

Dat OnePlus zowel bekend maakt dat het meewerkt aan Wear OS als een eigen smartwatch ontwikkelt, zorgde ervoor dat 9to5Google tot de conclusie kwam dat die smartwatch zal werken met Wear OS. Pete Lau heeft later ontkend dat beide zaken met elkaar verband houden. Het is al veel langer geweten dat OnePlus werkt aan een slim horloge, maar volgens de laatste berichten zou die smartwatch juist niet met Wear OS werken.

Het is ook niet de eerste keer dat Google samenwerkt met een fabrikant voor zijn software. Dat deed het bedrijf al eerder met NVIDIA alvorens de Android TV-Oreo-update werd uitgerold. Maar wat mogen we dan verwachten van OnePlus en de samenwerking met Google?

OnePlus en Google werken samen aan verbeteringen Wear OS

Eén en één is twee

Ons lijkt het erg onwaarschijnlijk dat OnePlus enerzijds Google helpt met de ontwikkeling van Wear OS, maar dan een smartwatch op de markt gaat brengen die met een compleet verschillend systeem werkt. Mogelijk wilde OnePlus graag van Wear OS gebruikmaken voor zijn horloge, maar was het toch niet helemaal tevreden met de basis van het besturingssysteem. In plaats van dan een volledig nieuw OS te bouwen, is het dan misschien samen met Google gaan werken aan Wear OS.

Gerelateerde artikelen

Al weten we tot momenteel nog niets zeker, en het blijft dus afwachten tot er meer bekend raakt over het OnePlus-horloge. Normaal gezien zou dat dit jaar nog op de markt zijn gekomen samen met de Nord N10 5G en de Nord N100, maar de lancering werd met onbepaalde tijd uitgesteld. Wat denk jij van het OnePlus-horloge? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk