OnePlus zal in 2019 als eerste een 5G-smartphone lanceren in Europa

OnePlus zal in 2019 als eerste een 5G-smartphone lanceren in Europa

OnePlus werkt samen met EE

Pete Lau, de CEO van OnePlus, heeft zonet aangekondigd dat OnePlus als eerste een commerciële 5G-smartphone op de markt zal brengen in Europa. Hiervoor heeft OnePlus een samenwerking gestart met de Britse operator EE, dat op dit moment het grootste en snelste mobiele netwerk heeft van het Verenigd Koninkrijk. Zij zullen als eerste in het Verenigd Koninkrijk een 5G-netwerk uitrollen, waar het nieuwe OnePlus-toestel van gebruik zal kunnen maken.

Om gebruik te maken van dit 5G-netwerk, moet het toestel ook over een processor beschikken die 5G ondersteunt. En daarvoor doet OnePlus beroep op de Qualcomm Snapdragon 855-processor.

Zoals jullie al konden lezen op onze website, heeft Qualcomm gisteren de Snapdragon 855-processor voorgesteld. Deze nieuwe high-end processor zal volgend jaar te vinden zijn in vele premium-smartphones en zal nog efficiënter werken dan de huidige high-end Snapdragon 845-processor. Daarbij komt ook de ondersteuning voor een 5G-ontvanger. Niet elke smartphone met de nieuwe Snapdragon 855-processor zal een 5G-ontvanger hebben, maar toestellen die het wel hebben, zoals de nieuwe OnePlus, zullen dus gebruik kunnen maken van 5G.

OnePlus 5G smartphone

Eerste 5G-tweet

Het is geen geheim dat OnePlus al eventjes samenwerkt met Qualcomm aan de ontwikkeling van 5G. In oktober van dit jaar stuurde Pete Lau al ‘s werelds eerste 5G-tweet de wereld in. Ondertussen hebben ze al serieuze vooruitgang geboekt in 5G klaar te maken voor een commerciële lancering in 2019.

Tijdens het evenement in Hawaï zei Pete Lau: "Het streven naar snelheid heeft het OnePlus-DNA gedefinieerd, al sinds OnePlus vijf jaar geleden werd opgericht. Niemand is meer geschikt dan OnePlus om een ​​5G-smartphone te maken. Onze gebruikers willen altijd nieuwe dingen proberen en zijn nu klaar om de volgende generatie in connectiviteit en snelheid te ervaren. In reactie daarop heeft OnePlus sinds 2016 inspanningen geleverd aan 5G-onderzoek. Vandaag staan ​​we klaar om de komst van 5G te omarmen."

Beschikbaarheid 5G

Het is nog even wachten op een exacte datum, maar OnePlus is er dus van overtuigd dat zij de eerste zullen zijn die een 5G-smartphone op de Europese markt zullen brengen. Als de smartphone al bij ons beschikbaar zal zijn, zal het waarschijnlijk nog even wachten zijn op de uitrol van een 5G-netwerk in ons land.

In Nederland experimenteert KPN momenteel met 5G en T-Mobile beloofde zijn klanten in 2020 een landelijk dekkend 5G-netwerk aan te kunnen bieden. Vooralsnog is het wachten op de Nederlandse overheid om mobiele 5G-frequenties aan telecomproviders te veilen en dit zal volgend jaar pas gaan plaatsvinden. In 2020 zullen pas de eerste Nederlandse steden op het snelle netwerk worden aangesloten.

OnePlus en EE 5G

Lees meer over:
OnePlus

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties