'OnePlus Buds Pro 2-oortjes krijgen ondersteuning voor spatial audio'

'OnePlus Buds Pro 2-oortjes krijgen ondersteuning voor spatial audio'

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

De OnePlus Buds Pro 2, de aankomende high-end oortjes van OnePlus, krijgen volgens nieuwe geruchten de beschikking over twee audiodrivers en ondersteuning voor spatial audio (ruimtelijke audio). Dit zal het geluid van de oortjes moeten verbeteren. Wat weten we nog meer?

OnePlus Buds Pro 2

De OnePlus Buds Pro 2-oordopjes worden de opvolger van de OnePlus Buds Pro. Deze oortjes kwamen vorig jaar uit en werden destijds getest door Sebastien. Deze Buds Pro waren de eerste echte high-end oordopjes van OnePlus en moesten onder andere met een hoogwaardig geluid komen.

Het geluid van de Buds Pro 2 zou nog beter moeten worden. Dit kan omdat OnePlus volgens de nieuwste geruchten twee drivers in beide oortjes gaat plaatsen. De eerste generatie Buds Pro maakte nog gebruik van een enkele 11 mm driver. De driver is het onderdeel dat het geluid produceert. Een tweede driver kan voor een betere bereik zorgen doordat deze tweede driver op een ander frequentiebereik werkt. In het algemeen wordt het geluid dan meer gebalanceerd. Hieronder kun je in de review van Sebastien lezen wat hij van het geluid van de Buds Pro vond:

Het geluid van de OnePlus Buds Pro is een fijne verrassing. Niet alleen zijn de oortjes een stukje luider dan ik van concurrenten in deze prijsklasse gewend ben, maar bij die hoge volumes blijven ze erg goed klinken (...) Basgeluid klinkt sterk wanneer dat zo hoort, en op andere momenten neemt het nooit de bovenhand. Voor de adviesprijs van 149 euro is het geluid van de Buds Pro een aanrader. 

Gerelateerde artikelen

Ruimtelijke audio en adaptieve ANC

Volgens de geruchten zullen de Buds Pro 2 nu dus twee audiodrivers krijgen. Het zal hier gaan om een 11mm en een 6mm driver. Daarnaast krijgen de oortjes ondersteuning voor spatial audio waardoor het geluid een stuk ruimtelijker overkomt. Het geluid lijkt dan van meerdere richtingen te komen.

Hiernaast krijgen de Buds Pro 2 weer actieve ruisonderdrukking (ANC). Deze keer ondersteunen de oortjes echter adaptieve ruisonderdrukking. Dit houdt in dat de ANC zich automatisch aan kan passen aan het geluid in je omgeving. Als laatst zouden de Buds 2 Pro ondersteuning bieden voor draadloos opladen, na tien minuten opladen kunnen de oortjes waarschijnlijk zo'n tien uur mee. Het is nog niet precies bekend wanneer de oortjes aangekondigd zullen worden.

'OnePlus Buds Pro 2-oortjes krijgen ondersteuning voor spatial audio'

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk