OnePlus bevestigt lancering eerste smartwatch op 23 maart

OnePlus bevestigt lancering eerste smartwatch op 23 maart

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

OnePlus hield zich de afgelopen tijd op de vlakte over de geruchten voor zijn smartwatch. Er deden vroeg in 2020 al geruchten de ronde, maar vrijdag heeft OnePlus pas ‘voor het eerst’ het bestaan van de smartwatch bevestigt. Op 23 maart moet hij gelanceerd worden, samen met de OnePlus 9-serie.

OnePlus Watch

Geruchten wezen het voorbije jaar op de lancering van OnePlus’ eerste smartwatch, die mogelijk als de OnePlus Watch verkocht zal worden, voor eind oktober. Tijdens de lancering bleek echter dat het niet zover zou komen: na de lancering van de Nord N10 5G en Nord N100 eindigde het evenement – wat de reden was voor het uitstel van de lancering, zou nooit bekend worden. Desondanks lijkt er nu vooruitgang in de zaak te zitten, OnePlus heeft namelijk de lancering van de smartwatch bevestigt.

Met een tweet, waarin de tekst “Je hebt erom gevraagd. Je krijgt het.” verwijst naar de video die aan de tweet is toegevoegd, bevestigt OnePlus de lanceringsdatum van 23 maart. Naast deze tweet, heeft OnePlus een op zijn Community-forum een update geplaatst, waarin het verwijzingen geeft die geruchten over het bestaan van de smartwatch bevestigen.

OnePlus bevestigt lancering eerste smartwatch op 23 maart

“Nu de klok tikt richting de lancering van ons nieuwste vlaggenschip, zijn we verheugd om u een exclusieve community-aankondiging te kunnen brengen ... het is tijd voor iets nieuws. Deze frisse toevoeging aan de OnePlus-familie is gezond, punctueel en zorgt zelfs voor je terwijl je slaapt”, schrijft de smartphonefabrikant op zijn communityplatform. Details over het horloge worden nog zwaarbewaakt, maar het is dus wel alvast zeker dat de smartwatch slaapactiviteit kan bijhouden.

Sport en casual-variaties

Geruchtenmaker Max Jambor wist eerder wel te benadrukken dat het horloge een rond scherm zal krijgen. Vermoedelijk is het een afstammeling van de OPPO Watch RX, die gemaakt wordt door het moederbedrijf van OnePlus, OPPO. Beelden van het Duitse patentagentschap (DPMA) heeft eerder deze geruchten bevestigd, en toonde eveneens de opbouw van het horloge. Aan de rechterzijde is hij volgens de afbeeldingen voorzien van knoppen, en er is een duidelijke ‘bezel’ aanwezig rond het scherm van de smartwatch.

OnePlus bevestigt lancering eerste smartwatch op 23 maart

Patentafbeelding van de aanstaande OnePlus Watch, beeld: DPMA

Welke functionaliteit er gekoppeld is aan de smartwatch – als dat het geval is – blijft nog onbekend. Tot slot bevestigde de afbeeldingen van de Duitse organisatie dat OnePlus van plan is om meerdere bandjes te lanceren voor de smartwatch, waarbij er vermoedelijk gekozen kan worden uit siliconen en (nep)-lederen bandjes.

Horloge met Wear OS

Buiten de gelekte informatie, is er ook nog veel onbekend. Het gaat onder andere om de chipset die in het horloge zal worden gebruikt. In de OPPO Watch was nog een Wear 3100-chipset aanwezig, al is de verwachting dat OnePlus zal kiezen voor de snellere en zuinigere Snapdragon Wear 4100. Wel blijft daar een asterisk bij staan, het is namelijk nog niet bekend of OnePlus de smartwatch voorziet van Wear OS – Pete Lau stelde eerder dat het bedrijf ‘geen horloge met Wear OS’ uit zou brengen.

Gerelateerde artikelen

Mocht het horloge worden voorzien van Wear OS, dan verwachten geruchtenmakers dat OnePlus de Wear OS-schil – zoals moederbedrijf OPPO heeft gedaan op zijn Wear OS smartwatches – naar eigen wens zal aanpassen. Voorlopig blijven dit eenzijdige geruchten en is het dus van belang om dit met de nodige korrels zout te nemen. Wat verwacht jij van de OnePlus Watch? Hoeveel mag hij voor jou kosten om aantrekkelijk te zijn? Laat het ons weten in de reacties onderaan het artikel.

Wear OS by Google (was Android Wear)

Wear OS by Google (was Android Wear)

De Wear OS-app van Google is om smartwatches of andere wearables te beheren. Kan dus ook alleen gebruikt worden in combinatie met een smartwatch of ander devices op ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk