OnePlus bevestigt komst van ‘OnePlus Watch’ voor begin 2021

OnePlus bevestigt komst van ‘OnePlus Watch’ voor begin 2021

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Geruchten over de komst van een OnePlus-smartwatch doen al langer de ronde. Eerder deze week kwamen de geruchten, door een samenwerking tussen OnePlus en Google voor Wear OS, weer op gang. Pete Lau heeft deze geruchten nu bevestigd, maar geeft geen details over de smartwatch.

OnePlus Watch

Eerder dit jaar zou OnePlus, tezamen met de Nord N10 5G en de Nord N100, zijn Watch lanceren. Er werd lang naar uitgekeken door fans, die uiteindelijk teleurgesteld werden: het bedrijf lanceerde op 26 oktober namelijk geen smartwatch. Volgens geruchten werd deze lancering voor onbepaalde tijd uitgesteld – waarom dat is gebeurd, werd nooit bekend gemaakt. Na een tijd van stilte wist OnePlus de geruchtenmolen in te schakelen door een samenwerking met het Wear OS-team aan te kondigen.

Middels de samenwerking wil OnePlus de Wear OS-ervaring, en met name de verbinding met andere apparaten, verbeteren – zo liet Pete Lau, CEO van OnePlus de voorbije week weten. Lau ontkende na de aankondiging dat een smartwatch met Wear OS op komst zou zijn, maar liet de mogelijkheid voor de komst van een smartwatch met een ‘ander besturingssysteem’ nog open. Dat er een smartwatch in de pijplijn zit is nu alvast zeker; Pete Lau heeft dat dinsdagmiddag via Twitter bevestigd.

‘Begin volgend jaar’

OnePlus’ CEO laat in zijn tweet vallen dat de OnePlus Watch – zoals de smartwatch vermoedelijk zal heten – begin 2021 gelanceerd zal worden. Hoewel Lau geen precieze datum laat vallen, lijkt het ons aannemelijk dat de aankondiging plaatsvindt tezamen met de lancering van de OnePlus 9-serie. Er is nog geen precieze lanceringsdatum voor deze telefoonreeks naar buiten gekomen, maar een eerder gerucht wees op een vervroegde lancering in maart van het komende jaar.

OnePlus bevestigt komst van ‘OnePlus Watch’ voor begin 2021

Wat de specificaties betreft zijn er veel vragen, maar weinig antwoorden. OPPO, het zusterbedrijf van OnePlus, lanceerde eerder de ‘OPPO Watch’, met een Qualcomm Snapdragon Wear 3100-chipset en 1 GB-werkgeheugen. Of OnePlus deze specificaties overneemt of juist kiest voor de snellere Snapdragon 4100-chipset, blijft vooralsnog een raadsel. Wel is het bekend dat er een rond scherm aanwezig zou zijn op de smartwatch, in tegenstelling tot het vierkante scherm op de OPPO Watch.

Gerelateerde artikelen

Met de naderende lancering, is de kans groot dat veel van deze details alsnog zullen uitlekken voor het horloge daadwerkelijk wordt aangekondigd door OnePlus. Wat vind jij van de OnePlus’ keuze om een smartwatch te maken? Zou jij een smartwatch van OnePlus kopen? Laat het weten in de reacties onderaan het artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk