OnePlus bevestigt: de OnePlus Nord N100 heeft toch een 90Hz-scherm

OnePlus bevestigt: de OnePlus Nord N100 heeft toch een 90Hz-scherm

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

De OnePlus Nord N10 en N100 zijn de twee nieuwste budgettelefoons van OnePlus. De Nord N10 heeft een 90Hz-scherm en de N100 komt met en standaard 60 Hz-scherm op de markt. Nu blijkt dat de N100, de goedkoopste van de twee, ook zo'n vloeiend 90Hz-scherm heeft.

OnePlus Fluid Display

Het zogenaamde Fluid Display van OnePlus staat voor scherm met een hoge verversingssnelheid. Dat kan gaan om 90 Hz of 120 Hz. De beelden op deze schermen worden dan niet 60 keer maar 90 of 120 keer per seconden ververst. Een hogere verversingssnelheid zorgt voor minder vertraging en gehaper op het scherm en een scherm dat sneller reageert. Bovendien komen films en video's met veel bewegingen realistischer over.

De OnePlus Nord N10 en N100 werden ten tijde van de lancering aangekondigd met een 90 Hz-scherm voor de N10 en een 60 Hz-scherm voor de N100. Dat de N100 een 60 Hz-scherm was merkwaardig aangezien het eigenlijk een omgedoopte OPPO A53 is, een 90Hz-scherm heeft. Nu blijkt dat de OnePlus Nord N100 toch een 90 Hz-scherm heeft.

Gerelateerde artikelen

Android Authority heeft namelijk een Nord N100 in het Verenigd Koninkrijk gekocht om te reviewen en wat blijkt? De telefoon heeft een optie voor een verversingssnelheid van 90 Hz. Android Authority vroeg OnePlus om opheldering en kreeg het volgende te horen:

De N100 is voorzien van een 90Hz-beeldscherm. De werkelijke vernieuwingsfrequentie is afhankelijk van instellingen, de gebruikte applicaties en verwerkingsbeperkingen.

Keuzes maken

Waarom de Chinese fabrikant tijdens de lancering niets hierover bekend gemaakt heeft, is niet bekend, maar Android Authority denkt wel te weten waarom OnePlus het 90 Hz-scherm niet genoemd heeft: “De zwakke specificaties van de Nord N100 zorgen er echter voor dat die hoge verversingssnelheid niet soepel en effectief voor alle apps ingezet kan worden. Dat gaf het bedrijf in zijn verklaring toe. OnePlus stond toen voor een keuze: de telefoon promoten inclusief een ‘Fluid Display’ of de telefoon promoten met een standaarddisplay.” Volgens de website heeft OnePlus de laatste optie gekozen om zo de werking van zijn Fluid Display niet in een negatief daglicht te plaatsen.

De OnePlus Nord N100 is vanaf 20 november (morgen dus) verkrijgbaar in de kleur Midnight Frost voor een adviesprijs van 199 euro. Koopt je dit toestel en zet je het scherm op 90 Hz, dan kan dus zijn dat de vloeiende beelden niet in elke situatie of bij elke app gegarandeerd worden.

OnePlus bevestigt: de OnePlus Nord N100 heeft toch een 90Hz-scherm

0 reacties

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk