OnePlus begonnen met uitrol Android 6.0 voor OnePlus 2

OnePlus begonnen met uitrol Android 6.0 voor OnePlus 2

Colin Baak

door Colin Baak

Laatst geüpdatet

OxygenOS en Marshmallow

De OnePlus 2 is voorzien van OxygenOS, oftewel het door OnePlus zelf ontwikkelde OS gebaseerd op Android van Google. Het zelf ontwikkelen van software heeft natuurlijk wat voeten in de aarde en kan bijvoorbeeld veel tijd kosten. Bij de OnePlus 2 was dat ook het geval en nu is versie 3.0.2 van het besturingssysteem vrijgegeven, gebaseerd op Android 6.0.1 Marshmallow.

Er is begonnen met de uitrol in dit weekend en binnen enkele dagen moet voor elke OnePlus 2 de software-update klaar staan om direct op het toestel te downloaden. Naast Android 6.0.1 is onder ander de Doze-software geïntegreerd om accu te besparen, is de vingerprintsensor accurater geworden en is de camera-app aangepast qua interface en optimalisatie. MaxxAudio is niet meer aanwezig, maar nu wordt er gebruikgemaakt van Dirac HD Sound-technologie en de Shelf UX is beter geworden. Dit is een eigen stukje software van OnePlus, waarop onder andere snelkoppelingen te zien zijn naar de meest gebruikte apps, games en widgets. Je kunt applicaties die in het recent-overzicht staan vastzetten, zodat je deze niet uit het geheugen kunt verwijderen, het SwiftKey-toetsenbord is voorzien van een update en er zijn nog verschillende optimalisaties doorgevoerd. Een algemeen 'probleem' van het updaten van Lollipop naar Marshmallow is dat de opgeslagen vingerafdrukken verdwijnen, kwestie dus van even opnieuw instellen.

Checken of de update al voor jouw OnePlus 2 klaarstaat kan via instellingen - over telefoon - software-updates, maar het kan dus nog even duren, voordat ook voor jouw device de update te downloaden is.

CyanogenMod 13

Toevallig of niet, ook is de eerste nightly van CyanogenMod 13 uitgebracht door het team van de bekende custom ROM's. De software is dus gebaseerd op Android 6.0 Marshmallow en de software is stabiel genoeg om dagelijks te gebruiken, maar nog geen finale software. De eerste smartphone van het bedrijf werd standaard uitgeleverd met CyanogenOS-software, maar vanaf de OnePlus 2 stapte men dus over op het eigen OxygenOS, zoals hierboven beschreven. De software is hier te downloaden en dient handmatig geinstalleerd te worden.

Bron: OnePlus

0 reacties

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk