OnePlus werkt aan bediening met één hand voor OxygenOS

OnePlus werkt aan bediening met één hand voor OxygenOS

Bediening met één hand

Telefoons worden steeds groter, en hoewel bij nieuwe telefoons tegelijk ook schermranden vaker een element uit het verleden blijken te zijn, compenseert dat niet voor de grotere schermgrootte van de huidige telefoons. Sony was één van de laatste fabrikanten die bekend stond voor kleinere vlaggenschepen met zijn Compact-reeks, vergelijkbaar met wat Apple deed met de iPhone SE, maar beide bedrijven hebben dat kleinere model achter zich gelaten en focussen zich nu op de 'grote jongens'.

Wie kleine handen heeft kan gelukkig bij de meeste smartphonefabrikanten terecht voor een functie die je je telefoon laat bedienen met één hand. Meestal veeg je daarvoor van de buitenhoek van je telefoon naar binnen, en vervolgens krimpt de hele interface op je scherm zodat je overal gemakkelijk bij kunt. OnePlus' OxygenOS-schil is één van de laatste die met zo'n functie komt.

Foto van de OnePlus 7T

Implementatie in OxygenOS

Een OnePlus-medewerker maakte bekend in een AMA-sessie op het OnePlus Forum dat de ontwikkelaars werken aan de feature. Het onderwerp werd ter sprake gebracht door een bezorgde gebruiker die zich stoort aan de steeds moeilijkere bediening op grotere schermen. Voorlopig weten we nog niet wanneer de bediening met één hand ook echt te vinden zal zijn in OxygenOS.

Recent maakte het bedrijf tijdens de OnePlus 7T Pro-lancering in Londen bekend dat het ook werkt aan een slimme vertaalfunctie. Instant Translation vertaalt in real-time en toont de vertaling in de vorm van ondertiteling op je scherm. We zagen het aan het werk in een videochattdienst tijdens de presentatie, maar ook bij deze functie is nog niet zeker wanneer we ze mogen verwachten. Je leest hier alle over Instant Translation, en in onze review leer je alles over de OnePlus 7T.

Welke nieuwe OxygenOS- functie spreekt jou het meeste aan? Bediening met één hand of Instant Translation? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

OnePlus werkt aan bediening met één hand voor OxygenOS
Lees meer over:
OnePlus

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties