OnePlus: Android 14 wordt eind september wereldwijd uitgerold

OnePlus: Android 14 wordt eind september wereldwijd uitgerold

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

OnePlus heeft de releasedatum bevestigd voor zijn OxygenOS 14-software op basis van Android 14. Het bedrijf belooft dat de stabiele update met de nieuwe versie van Android vanaf 25 september bij klanten moet aankomen. Google heeft Android 14 echter nog niet officieel aangekondigd.

OxygenOS 14 met Trinity Engine

Het kan dus zijn dat Google de stabiele versie van Android 14 voor 25 september aankondigt. Er bestaat ook een kans dat OnePlus de uitrol moet uitstellen, maar dan zou deze officiële aankondiging op het OnePlus-forum wel op zijn minst vreemd zijn.

Niettemin zegt OnePlus dat OxygenOS 14 een van de eerste besturingssystemen zal zijn die op basis van Android 14 wordt uitgebracht. De update introduceert wat OnePlus de "Trinity Engine" noemt - een eigen prestatieplatform.

OnePlus zegt dat zes onderliggende technologieën het Trinity Engine vormen, waaronder CPU Vitalization, RAM Vitalization, ROM Vitalization, HyperBoost, HyperTouch en HyperRendering. Gecombineerd zouden deze technologieën moeten zorgen voor "efficiënter energieverbruik, betere multitasking-mogelijkheden en een meer duurzame snelle en soepele ervaring".

Gerelateerde artikelen

Beschikbaarheid van OxygenOS 14 

Er is nog geen woord over welke OnePlus-telefoons als eerste de OxygenOS 14-update zullen krijgen. Logisch gezien zou de OnePlus 11 als eerste aan de beurt komen. Het bedrijf voert ook gesloten bètaprogramma's uit voor de OnePlus Nord 3 en OnePlus 11R, dus die twee zouden ook de stabiele update moeten ontvangen zodra deze beschikbaar is.

OnePlus geeft in ieder geval aan dat het binnenkort een open bètaprogramma voor Android 14 start, nog voordat de stabiele update op 25 september wereledwijd uitrolt. Er komt in de komende dagen ook een gesloten Android 14 bètaprogramma voor de OnePlus 10 Pro.

De OnePlus Open komt er in de komende maanden ook aan en we gaan ervanuit dat deze vouwbare telefoon met Android 14 op de markt komt. Heb jij een OnePlus? Laat het ons weten in de reacties.

OnePlus 11 kopen
OnePlus 11 kopen
OnePlus 11 kopen

OnePlus 11 kopen

De OnePlus 11 is het nieuwste topmodel van OnePlus. Deze telefoon borduurt voort op drie aspecten: snelheid, praktisch ontwerp en de camera's: “De snelle, vloeiende prestaties zitten in het DNA van OnePlus. De OnePlus 11 5G krijgt een 6,7-inch AMOLED-scherm met een verversingssnelheid van 120Hz, de Snapdragon 8 Gen 2-chip, en een 5000 mAh-accu die met een 100W-lader supersnel vol zit.

Vanaf 829 euro

Winkelen op:

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk