OnePlus plaatst teaser voor Always on Display, komst met Android 11

OnePlus plaatst teaser voor Always on Display, komst met Android 11

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Always on Display

Hoewel Google nog niet klaar is met de ontwikkeling van Android 11, is OnePlus op volle vaart aan de slag gegaan met de ontwikkeling van zijn HydrogenOS (China) en OxygenOS (Westers) schillen voor de nieuwe Android-versie. Het is al een tijd geleden dat OnePlus zijn interface voor Android een grote schoonmaak heeft gegeven: bij OnePlus’ 3T werd de basis van de huidige UI al geïntroduceerd.

Teasers OxygenOS 11

OnePlus introduceert eindelijk een Always on Display-functie in Android 11

Via Weibo en Twitter zijn afbeeldingen verschenen die inzicht geven in de functies die mogelijk in de toekomstige OxygenOS-builds terug te vinden zijn. Eén van de nieuwe functionaliteiten is de Always on Display. Tot op heden werden OnePlus-telefoons beperkt tot een Ambient Display, functioneel is het ‘bijna’ één pot nat. Wat het verschil maakt, is dat het Always on Display - zoals de naam van de functie suggereert - ervoor zorgt dat het scherm altijd aan staat, dat is niet het geval bij Ambient Display.

Teasers OxygenOS 11

OnePlus zou het design van OxygenOS 11 meer op Samsungs One UI laten lijken

In de geplaatste teaser vinden we ook verschillende ontwerpen van het Always on Display. Gezien de teasers specifiek spreken over HydrogenOS, zou het zo kunnen zijn dat er voor OxygenOS een ander designpatroon is uitgekozen. Over design gesproken: met OxygenOS 11 zou een ‘Major UI change’ op de planning staan. Uit de teasers blijkt dat Samsungs One UI als inspiratie voor het nieuwe OxygenOS-UI heeft gediend. Elementen die gebruikers aan kunnen raken, zijn daarbij naar onderen verplaatst.

Verbeterde donkere modus

Volgens de teasers zou OxygenOS 11.0 gebaseerd op Android 11 ook een verbeterde donkere modus introduceren. Wat OnePlus precies heeft aangepast om zijn donkere modus te verbeteren, komt niet naar voren in de teasers. Eerder begon OnePlus nog wel testen met een knop in snelle instellingen, waarmee je met één klik de donkere modus in kon schakelen. Een andere mogelijkheid is dat er een aangepast donker thema komt, waarbij zwart – in plaats van donkergrijs – als achtergrond gebruikt zal worden.

Teasers OxygenOS 11

OxygenOS 11 zou tot slot een 'verbeterde donkere modus' krijgen, aldus de teasers

Vermoedelijk hoeven we niet te wachten op de komst van Android 11 alvorens we kennis kunnen maken met OnePlus’ vernieuwde OxygenOS. Eerst zal OnePlus verschillende bètaversies aanbieden, alvorens de stabiele versie van Android 11 uit te rollen. Vooraleer OnePlus een stabiele versie van het nieuwe besturingssysteem uit kan rollen, moet Google Android 11 officieel aankondigen. Onbekend is of Google zijn eerdere lanceringsschema, met een vastgestelde lancering in september, vast kan houden door complicaties die het coronavirus heeft gebracht.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk