'Verschijnt de goedkopere Oneplus 9R alleen in India?'

'Verschijnt de goedkopere Oneplus 9R alleen in India?'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

OnePlus CEO Pete Lau heef in een interview bij Indiase media gezegd dat het goedkopere OnePlus 9R-vlaggenschip speciaal voor India is gemaakt. Het is niet duidelijk of de telefoon ook buiten dat land zal verschijnen. Pete Lau deelt verder nog meer details over het voordeligere vlaggenschip.

OnePlus 9R

Hoewel de wieken van OnePlus' geruchtenmolen de voorbij weken op volle toeren draaien, bleef het eerder stil rond de OnePlus 9R. Die telefoon zou het derde vlaggenschip van de OnePlus 9-reeks zijn, en hij is goedkoper dan de OnePlus 9 en de OnePlus 9 Pro. Pete Lau, de CEO van OnePlus, doorbreekt nu de stilte en bevestigt het bestaan van de smartphone, al zullen we hem mogelijk niet in Nederland en België te zien krijgen.

In een interview dat Pete Lau deed met het Indiase News18 lezen we dat de OnePlus 9R speciaal voor India is gemaakt. De topman van OnePlus zegt daarbij niets over de lancering in andere landen, en dat doet ons vermoeden dat de telefoon exclusief in India op de markt komt. India is een groeimarkt en we zagen al eerder dat OnePlus speciaal zijn aandacht richt op dat land.

'Verschijnt de goedkopere Oneplus 9R alleen in India?'

Gelekte renders van de OnePlus 9 Pro

Focus op India

Dat is ook wat Léandro Tijink al liet verstaan in een gesprek met Androidworld. Hij sprak over de invloed dat het land uitoefent wat betreft beslissingen rond de softwareontwikkeling bij OnePlus. "Ik heb wel gehoord dat deze nieuwe designtaal vooral tot stand is gekomen door feedback vanuit India. Daar vonden ze dat de teksten op het scherm veelal te klein zijn. India is een belangrijke afzetmarkt voor smartphonefabrikanten en die feedback weegt dus hard door", aldus Tijink in oktober vorig jaar.

'Verschijnt de goedkopere Oneplus 9R alleen in India?'

Renders van de OnePlus 9

Gerelateerde artikelen

Verder verklaart Pete Lau nog in het interview dat de OnePlus 9R meer premium is dan de Nord-reeks, maar minder hoogwaardig is dan de andere OnePlus 9-toestellen. Het Chinese merk legt verder sterk de nadruk op gaming met de OnePlus 9R en we krijgen ook te horen dat de smartphone 5G ondersteunt. Daarnaast zal hij uitblinken met zijn design aldus Pete Lau.

De OnePlus 9-reeks wordt op 23 maart onthuld. Zou jij het jammer vinden als de telefoon niet bij ons verschijnt, of denk je dat de aankomende OnePlus Nord 2 een goed alternatief kan zijn? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk