OnePlus 9 RT komt op 13 oktober: wat is deze mysterieuze telefoon?

OnePlus 9 RT komt op 13 oktober: wat is deze mysterieuze telefoon?

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Op 13 oktober gaat OnePlus een nieuw vlaggenschip aankondigen met de naam 'OnePlus 9 RT'. Het is een opvolger van de OnePlus 9R, en dat is een variant die alleen in India is verschenen. De OnePlus 9 RT zal wellicht hetzelfde lot te wachten staan. Dit weten we erover.

OnePlus 9 RT

India is een groeimarkt, een plaats waar de verkoop van telefoons goed draait. Heel wat merken, en voornamelijk de Chinese, richten hun pijlen op dat grote land. OnePlus heeft in het bijzonder veel aandacht voor de Indiase markt, en dat wist ook bij de Androidworld de Nederlander Léandro Tijink te vertellen die met OnePlus heeft samengewerkt.

Het ultieme bewijs voor OnePlus' liefde voor India kwam er dit jaar, toen het merk een speciale OnePlus 9-variant heeft uitgebracht, en dat enkel in dat land met zijn meer dan 1,3 miljard inwoners. De OnePlus 9R was een goedkoper vlaggenschip, en hij krijgt binnenkort in India een opvolger: de 'OnePlus 9 RT'.

Verwachte specificaties

In een bericht op Chinese sociale media maakt OnePlus bekend dat op 13 oktober de OnePlus 9 RT wordt voorgesteld. Volgens geruchten komt die met een 6,5 inch AMOLED-scherm met een 120 Hz refreshrate. Hij heeft Qualcomm Snapdragon 870, een high-end processor die net een trapje lager staat dan de Snapdragon 888.

Een afbeelding van de OnePLus 9 RTdie het merk op sociale media deelde

Een afbeelding van de OnePLus 9 RTdie het merk op sociale media deelde

Hij krijgt verder een verbeterde 50 MP hoofdcamera, dezelfde sensor die de Nord 2 heeft. De accu wordt een 4500 mAh exemplaar met een 65 watt snellader. Het toestel zal meteen met OxygenOS 12 uit de doos komen. De OnePlus 9 RT zal ook niet alleen komen, want het merk gaat ook een paar goedkopere draadloze oortjes uitbrengen: de OnePlus Buds Z2. Of die naar Nederland en België komen is nog niet bekend.

Wat met de andere OnePlus 9T-toestellen?

Wie OnePlus goed kent, weet dat het Chinese merk elk jaar een T-variant van zijn high-end telefoons uitbrengt in het najaar, maar door het wereldwijde chiptekort zat dat er in dit jaar niet in. Al maakt het dus voor de Indiase markt graag een uitzondering.

Gerelateerde artikelen

Het tekort aan chipsets speelt ook een rol bij die beslissing. OnePlus kan in zo'n situatie nog steeds makkelijker een markt van 1,3 miljard mensen bedienen dan andere 6 miljard. Samsung heeft ook voor de keuze gestaan om zijn Galaxy S21 FE in een beperkt aantal markten aan te bieden, maar het heeft die weg niet ingeslagen. Met een vertraagde lancering tot gevolg.

Wat denk jij van de strategie van OnePlus met de exclusieve telefoons in India. Zou je de OnePlus 9 RT ook graag bij ons zien? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk