OnePlus 9 Pro lastig te repareren, maar beter dan S21 Ultra

OnePlus 9 Pro lastig te repareren, maar beter dan S21 Ultra

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

De OnePlus 9 Pro is niet eenvoudig om te repareren, dat is het oordeel van de experts van iFixit. Zij hebben de telefoon opengeschroefd om te onderzoeken hoe makkelijk je hem kan repareren. OnePlus doet het daarbij iets beter dan Samsung met de S21 Ultra.

OnePlus 9 Pro-teardown

Het bekende iFixit heeft de OnePlus 9 Pro grondig onder handen genomen om te onderzoeken of de telefoon makkelijk is om te repareren. Dat is nuttige informatie voor hobbyisten die zich eraan wagen om zelf onderdelen van hun telefoon te vervangen, maar ook voor professionelen. De OnePlus 9 Pro behaalde echter een onvoldoende, dat blijkt uit onderstaande video.

Allereerst stuit een repareerder tegen de glazen achterkant die wel heel stevig met lijm is vastgemaakt. Vervolgens moet je ook veel kabels weghalen voor je tot de batterij geraakt, en het is dan ook zeker niet is aangeraden om zelf de accu van dit vlaggenschip te vervangen.

Gerelateerde artikelen

Lastig scherm

Tot hiertoe was het proces om de telefoon open te maken erg gelijkaardig ten opzichte van de vaststellingen bij de Samsung Galaxy S21 Ultra. Alleen gebruikte Samsung in tegenstelling tot OnePlus veel lijm om de batterij in de behuizing vast te maken. Bij de OnePlus 9 Pro zijn er clipjes waarmee je de accu vlot losmaakt.

Als laatste komen de repareerders bij het verwijderen van het scherm, en er zijn veel stappen benodigd om daartoe te komen. Bovendien stellen ze opnieuw vast dat het paneel heel stevig is vastgelijmd, en de gebogen randen maken het nog lastiger om het heelhuids van de behuizing te halen.

OnePlus 9 Pro lastig te repareren, maar beter dan S21 Ultra

4/10

De OnePlus 9 Pro komt er dus vanaf met een score van 4/10, en dat is net iets beter dan de 3/10 die de Samsung Galaxy S21 Ultra kreeg van iFixit. Je kan onze uitgebreide review van de OnePlus 9 Pro hier lezen en recent schreven we ook over onze bevindingen met de OnePlus 9. Heb jij al geprobeerd om smartphones te repareren? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Gerelateerde artikelen

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over OnePlus? Download dan onze Android-app en volg ons op Telegram en Twitter. Check ook onze nieuwe AW Community voor een overzicht van de populairste AW-leden.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk