'OnePlus 9 (Pro) krijgt vernieuwde 50 MP camera'

'OnePlus 9 (Pro) krijgt vernieuwde 50 MP camera'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

OnePlus gaat grote veranderingen invoeren op het vlak van de camera van de OnePlus 9. De smartphone krijgt een 50 MP hoofdsensor, dat blijkt uit een nieuw lek.

OnePlus 9

De OnePlus 9 en OnePlus 9 Pro zijn in aantocht en er is weer wat meer bekend geraakt over het aankomende toptoestel. Dit keer blijkt uit een lek op SlashLeaks (via Gizmochina) dat ondertussen is verwijderd dat OnePlus een volledig vernieuwde cameraopstelling zal onthullen.

In de hoofdrol staat een 50 MP camera met een f/1.9 diafragma. Als tweede is er nog een 20 MP groothoekcamera met een 20 MP f/1.8-diafragma en tot slot een 12 MP telecamera. Die laatste komt met een f/3.4-diafragma en hij zal bijgestaan worden door optische beeldstabiliatie.

'OnePlus 9 (Pro) krijgt vernieuwde 50 MP camera'

Een hands-on-foto van de OnePlus 9 die recent is gelekt

Periscoopcamera?

Voorlopig zijn nog niet alle details over de sensors bekend en we weten ook nog niets of onderstaande specificaties zullen gelden voor zowel de OnePlus 9 als de 9 Pro, maar het lek kan wel alvast een goede indicatie geven van wat ons te wachten staat. Er zijn bijvoorbeeld nog vragen omtrent de telecamera en de optische zoom die OnePlus belooft. Het is opvallend dat die wordt bijgestaan door beeldstabilisatie en een kleine diafragmagrootte van f/3.4. Mogelijk wijst dat erop dat OnePlus gebruik zal maken van een zogenaamde periscoopcamera die 5x optische zoom of meer mogelijk maakt.

Gerelateerde artikelen

Het nieuwe gerucht over de camera van de OnePlus 9-reeks komt een week nadat een andere geruchtenverspreider bekend maakte dat OnePlus voor zijn aankomende vlaggenschepen zal samenwerken met camerafabrikant Leica. De cameraopstelling is traditioneel niet het allersterkste punt van OnePlus-telefoons als je ze vergelijkt met de concurrentie. Heb jij hoge verwachtingen voor de camera van de OnePlus 9-reeks? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk