OnePlus 9 Pro: dit is waarom OnePlus de snelheid vermindert

OnePlus 9 Pro: dit is waarom OnePlus de snelheid vermindert

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

De OnePlus 9 Pro gebruikt software om de prestaties van de Snapdragon 888-processor in populaire apps te verminderen. OnePlus heeft hierop gereageerd, en nu blijkt dat de telefoon op deze manier de koeling en het accuverbruik beheert.

OnePlus 9 Pro-prestaties

De OnePlus 9 Pro is een van de krachtigste telefoons die er te verkrijgen zijn, maar woensdag raakte het bekend dat hij net dat tikkeltje minder snel is dan hij zou kunnen zijn. In een reeks populaire apps komt de zogenaamde OnePlus Performance Service tussen.

Het gaat om software die de minder krachtige processorkernen van de Snapdragon 888-chipset meer aan het werk zet. Het resultaat: de OnePlus 9 Pro is telkens een fractie minder snel dan andere toptelefoons, en dat zie je wanneer je ze naast elkaar gebruikt, aldus Anandtech.

Gerelateerde artikelen

Energie besparen en koeling

We hebben om OnePlus om een reactie gevraagd, en het antwoord bevestigde onze vermoedens. Namelijk, dat de software de accuprestaties moet verbeteren. Hieronder lees je integraal de reactie van een woordvoerder van OnePlus bij Androidworld.

"Onze topprioriteit is om telkens de beste gebruikservaring te bieden met onze producten, en dat door snel in te spelen op feedback van gebruikers. Na de lancering van de OnePlus 9 en OnePlus 9 Pro in maart, vertelden enkele gebruikers ons over sommige omstandigheden waarbij we de accuduur en de koeling konden verbeteren. Als een gevolg van die feedback heeft ons R&D-team [dat staat voor 'Research & Development', nvdr.] de voorbije maanden gewerkt aan optimalisaties voor de prestaties van de apparaten in bepaalde populaire apps zoals Chrome. We hebben hierbij de vereisten van de processor gekoppeld aan het meest toepasselijke energieverbruik. Dit zorgt voor een vlotte ervaring, terwijl het energieverbruik verlaagt wordt. Dit kan een impact hebben op de prestaties in sommige benchmarkapps, maar onze focus ligt bij de gebruiker, en de manieren waarmee we de prestaties van het apparaat kunnen verbeteren."

De OnePlus 9 Pro

De OnePlus 9 Pro

Grotere accu graag

De OnePlus 9 Pro en OnePlus 9 presteren telkens top in benchmarks, maar in dergelijke apps is de OnePlus Performance Service ook niet actief. Dat is een vervalsing van benchmarks, aldus de bekende GeekBench-app. De OnePlus 9-reeks werd dus geschrapt op de benchmarksite, maar het zal OnePlus dus worst wezen.

Het is zeker een goede zaak dat OnePlus inspanningen doet om de accuprestaties te verbeteren, en dat de telefoons daardoor net iets trager zijn dan concurrenten is slechts een klein compromis. Toch zouden we liever zien dat OnePlus grotere accu's gebruikt bij zijn toptoestellen, zeker nu een hoge verversingssnelheid voor schermen de norm is geworden.

Gerelateerde artikelen

De OnePlus 9 Pro heeft nu een 4500 mAh accu, en dat mag dus wel iets meer zijn. Samsung gebruikt voor zijn topmodel, de S21 Ultra, bijvoorbeeld een 5000 mAh exemplaar. Xiaomi doet hetzelfde, maar dan voor de Mi 11 Pro. Hopelijk denkt het merk ook aan die feedback bij zijn volgende toptelefoons.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk