Officieel: OnePlus 9 Pro pakt uit met 50 watt draadloos opladen

Officieel: OnePlus 9 Pro pakt uit met 50 watt draadloos opladen

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

De OnePlus 9 Pro ondersteunt 50 watt draadloos opladen, dat maakt OnePlus bekend. Het toestel komt daarnaast met een 65 watt bedrade snellader. Het is nog niet duidelijk of draadloos opladen ook werkt bij de voordeligere OnePlus 9 en OnePlus 9R-telefoons.

Update 18/03: OnePlus heeft officieel bekend gemaakt dat de OnePlus 9 Pro 50 watt draadloos opladen ondersteunt. We hebben dit artikel aangepast en opnieuw gepubliceerd.

OnePlus 9 Pro draadloos opladen

OnePlus heeft op 23 maart iets groots aan te kondigen, want dan lanceert het de OnePlus 9, OnePlus 9 Pro en OnePlus 9R samen met zijn allereerste smartwatch. Naarmate die lancering dichterbij komt, gaan de wieken van de geruchtenmolen steeds sneller draaien. Dit keer maakt het merk bekent dat de OnePlus 9 Pro draadloos opladen ondersteunt met een vermogen van 50 watt.

De informatie was eerst afkomstig van de bekende geruchtenverspreider Ishan Agarwal via PriceBaba, maar nu heeft OnePlus het nieuws zelf bevestigd. OnePlus noemt het Warp Charge 50 Wirelesstechnologie en we krijgen het in een filmpje aan het werk te zien. Daarin zien we hoe de OnePlus 9 Pro het opneemt tegen een iPhone.

Wat met de OnePlus 9 en de OnePlus 9R?

Het is opmerkelijk te noemen dat de OnePlus 9 Pro zo snel draadloos zal kunnen opladen. Het toptoestel is namelijk gemaakt op basis van nieuwe technologie die ook beschikbaar was voor het OPPO Find X3 Pro-flagship. OPPO's premium smartphone komt daarentegen met 30 watt draadloos opladen. OnePlus levert de telefoon ook uit met een 65 watt bedrade oplader, en het deelt daarbij OPPO's SuperVOOC-snellaadtechniek.

Het is nog niet duidelijk of het draadloos opladen ook beschikbaar is voor de OnePlus 9 en OnePlus 9R. Vorig jaar was de functie ook alleen voor het duurste flagship beschikbaar. Het feit dat OnePlus niets over de overige toestellen bekend maakt wil zeggen dat ze ofwel alleen bedraad kunnen opladen of opladen met een lager vermogen.

Officieel: OnePlus 9 Pro pakt uit met 50 watt draadloos opladen

De OnePlus 9 Pro

Morning Mist en Winter Mist

Eerder raakte al bekend dat OnePlus voor de camera een samenwerking aangaat met camerafabrikant Hasselblad. We ontdekken ook al details over de camera van de telefoon, want OnePlus gebruikt Sony's nieuwe IMX789-sensor samen met een 50 MP groothoekcamera die uit twee lenzen bestaat en zo beelden neemt in een extra brede hoek.

Gerelateerde artikelen

Maandag lekte OnePlus ook al twee kleuren: 'Morning Mist' voor de OnePlus 9 Pro en 'Winter Mist' voor de gewone OnePlus 9. Al weten we alvast dat er nog meer kleuren zitten aan te komen, waaronder een donkergroene tint voor de Pro-versie. De officiële persafbeeldingen van de telefoons zijn gelekt bij Winfuture.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over OnePlus? Download dan onze Android-app en volg ons op Telegram en Twitter. Check ook onze nieuwe AW Community voor een overzicht van de populairste AW-leden.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk