OnePlus 9 duikt op in hands-on foto’s, dit zijn alle gelekte details

OnePlus 9 duikt op in hands-on foto’s, dit zijn alle gelekte details

Het ontwerp van de OnePlus 9 lekte de voorbije weken meermaals uit. Zaterdagmiddag wist een geruchtenmaker hands-on foto’s van het high-end toestel te verspreiden. Daarbij zijn de belangrijkste specificaties, zoals het gebruik van de Snapdragon 888-chipset en dat OnePlus werkt aan een ‘Ultrashot’-camera, uitgelekt.

OnePlus 9

Vergelijkbaar met de lancering van de OnePlus 8-serie eerder dit jaar, bestaat de OnePlus 9-reeks naar verluid uit meerdere toestellen. Het zou specifiek gaan om de OnePlus 9 SE, OnePlus 9 en de OnePlus 9 Pro – waarvan het SE-model de goedkoopste variant van de 9-serie zal zijn. Eerder wist een geruchtenmaker het ontwerp van de OnePlus 9, met zijn distinctieve cameramodule, naar de buitenwereld te lekken. Mocht je nog vragen hebben bij hoe het toestel eruit komt te zien, dan is het lek van zaterdagavond buitengewoon uitgebreid.

OnePlus 9 duikt op in hands-on foto’s, dit zijn alle gelekte details

Meerdere foto’s van wat vermoedelijk de OnePlus 9 is, werden aangeleverd bij PhoneArena. Ook werden er schermafbeeldingen meegeleverd vanuit de Inaware-app: een app waarmee je details van een telefoon – de specificaties – uit kunt lezen. De hands-on foto’s bevestigen de beelden die eerder zijn verspreid, met aan de achterzijde een rechthoekige cameramodule met daarin ruimte voor drie camerasensoren. Naast de cameramodule zou OnePlus een LED-flitser hebben geplaatst, en zien we een ‘Ultrashot’-naam. Het is onbekend waar deze merknaam naar verwijst.

Snapdragon 888-chipset

Mocht het nog niet duidelijk zijn dat de OnePlus 9 zich in het high-end segment begeeft, dan mag dit wel blijken uit het gebruik van de Qualcomm Snapdragon 888-chipset, met codenaam ‘Lahaina’. Het toestel waarvan de specificaties zijn uitgelekt bevat 8 GB-werkgeheugen en 128 GB-opslaggeheugen. Staar je daar echter niet kapot op, het is onbekend of dit toestel alle finale hardware bevat, of dat er nog aan gesleuteld wordt. Wel is de kans, op basis van details uit het verleden, groot dat het toestel waarvan specificaties zijn uitgelekt de basisconfiguratie omvat.

OnePlus 9 duikt op in hands-on foto’s, dit zijn alle gelekte details

Verder is er het scherm van de OnePlus 9. Eerder lekte uit dat het een scherm vlak zou zijn: dat kan wederom worden bevestigd aan de hand van de gelekte beelden. Wat specificaties betreft, gaat het om een OLED-paneel met een 2.400 x 1.080 pixels (Full HD+) resolutie, een 20:9-beeldverhouding en een 120 Hz-verversingsfrequentie. Het diagonaal van het scherm op de OnePlus 9, is nog onbekend.

Wat eveneens onbekend is gebleven, zijn details over de camera’s, de batterij en de oplaadsnelheid van OnePlus’ aanstaande toptoestel. Wel is ondertussen bekend geraakt dat de OnePlus de 9 niet zal voorzien van een IP-rating. Dat geldt eveneens voor de goedkopere OnePlus 9 SE – enkel de OnePlus 9 Pro zal een IP 68-rating krijgen, dezelfde rating was eerder nog aanwezig op de OnePlus 8 Pro. Dat was OnePlus’ eerste telefoon met een officiële IP-rating.

OnePlus 9, 9 SE en 9 Pro

OnePlus zou van plan zijn om de drie high-end telefoons in maart te lanceren, hoewel de details nog kunnen fluctueren. Welke prijzen OnePlus aan de toestellen zal koppelen, is nog onbekend. Met de lancering van de OnePlus 8 Pro, doorbrak OnePlus voor één van de eerste keren het prijspunt van de 1.000 euro. Of het Chinese bedrijf dit prijspunt wederom zal doorbreken, of dat het net als Samsung de prijzen zal verlagen, is onbekend. Wat zou jij voor de OnePlus 9 willen betalen? Laat het weten in de reacties onderaan het artikel.

OnePlus 9
4500 mAh
6,55 inch - 2400 x 1080 px
128 / 256 GB
Qualco Snapdragon 888

Meer info

Lees meer over:
OnePlus OnePlus 9

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties