OnePlus 8T en OxygenOS 11 komt zonder Facebook-bloatware

OnePlus 8T en OxygenOS 11 komt zonder Facebook-bloatware

OnePlus-bloatware

Fabrikanten van smartphones komen vaak met voorgeïnstalleerde apps, ofwel bloatware om zo een extra centje meer te verdienen per toestel. Om diezelfde reden zien we ook dat sommige merken een eigen softwareschil gebruiken om zo wat extra promotie te kunnen voeren voor de eigen producten en diensten. Zo'n bloatware vind je meestal bij telefoons uit lagere prijssegmenten, omdat de winstmarges daar lager zijn, maar heel soms zien we het ook bij vlaggenschepen.

OnePlus maakte zich met de OnePlus 8-reeks nog 'schuldig' aan bloatware van Facebook. De apps Instagram, Facebook en Messenger stonden voorgeïnstalleerd, tot ongenoegen van sommige OnePlus-fans. Je kon de updates van de apps verwijderen en ze uitschakelen, maar je kon ze niet volledig van je telefoon verwijderen.

De OnePlus 8T

OnePlus 8T

Daar is nu verandering in gekomen met de OnePlus 8T die recent is aangekondigd. De telefoon is volledig vrij van Facebook-bloatware. De 8T is de eerste niet-Pixel-telefoon die met Android 11 uit de doos komt en bij zo'n titel past kennelijk geen bloatware bij. Al verschijnt de app wel met Netflix omdat die app werkt met HDR10-content dat gebruikmaakt van de rijkere kleuren op het scherm van de 8T.

OnePlus ging ook een samenwerking aan met ontwikkelaar Epic Games en de 8T is de enige telefoon die Fortnite met een framerate van 90 fps laat spelen. Al staat de game dus niet voorgeïnstalleerd op de smartphone. Je kan hier onze OnePlus 8T-review lezen. Wat denk jij van bloatware-apps op telefoons? Erger jij je aan apps die je enkel kan uitschakelen maar niet kan verwijderen? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

OnePlus 8T
4500 mAh
6.55 inch - 2400 bij 1080 px
128/256 GB
Qualco Snapdragon 865

Meer info

OnePlus 8T
4500 mAh
6.55 inch - 2400 bij 1080 px
128/256 GB
Qualco Snapdragon 865

Meer info

Lees meer over:
OnePlus

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties