OnePlus 8T Concept: telefoon met glas dat van kleur verandert

OnePlus 8T Concept: telefoon met glas dat van kleur verandert

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

OnePlus heeft zijn OnePlus 8T Concept voorgesteld. Dat is een speciale editie van de 8T die is afgewerkt met 'Electronic Color, Material and Finish' (ECMF). De achterzijde kan daardoor van kleur veranderen.

OnePlus 8T Concept

Vorig jaar pakte OnePlus uit met de Concept One, een telefoon met een camera de zijn cameralens laat verdwijnen wanneer ze niet worden gebruikt. OnePlus heeft de technologie nu verder op punt gesteld en het bedrijf laat dat nu zien met de OnePlus 8T Concept. Dat zegt het bedrijf in een persbericht aan onze redactie.

Net als bij de Concept One gebruikt OnePlus bij de achterzijde van de 8T Concept een speciaal van kleur veranderd laagje metaaloxide dat in het glas zit verwerkt. Wanneer de telefoon een elektrisch signaal krijgt, dan kan de smartphone daarmee een andere kleur aannemen. De uiteindelijke kleur is dan afhankelijk van de precieze spanning, en zo verandert hij van de donkerblauwe tint naar een lichtgrijze kleur.

via GIPHY

Meldingen visualiseren

OnePlus noemt de technologie Electronic Color, Material and Finish, of ECMF. Het bedrijf is ervan overtuigd dat het in de toekomst voor verschillende gebruiksscenario's een meerwaarde zal bieden voor gebruikers. De achterzijde van een smartphone kan bijvoorbeeld meldingen of inkomende oproepen visualiseren. Vervolgens kan je door middel van een gesture de oproep aanvaarden, nog voor je de telefoon hebt aangeraakt.

via GIPHY

OnePlus spreekt ook over toepassingen in combinatie met mmWave, dat is een technologie die we kennen van 5G. Een smartphone zou kunnen functioneren als een ademhalingsmonitor waarbij de kleur synchroon van kleur verandert bij elke ademhaling.

Gerelateerde artikelen

OnePlus is niet de enige die werkt aan een telefoon met glas dat van kleur verandert, want recent liet ook het Chinese Nubia alvast zo'n toestel zien. Wat vind jij ervan? lijkt het je vooral een leuke gimmick of eerder een feature dat wel degelijk een grote meerwaarde brengt? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk