‘OnePlus 8 Pro op de foto, eerdere renders worden bevestigd’

‘OnePlus 8 Pro op de foto, eerdere renders worden bevestigd’

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

OnePlus 8 Pro

Op 18 oktober, niet lang na de onthulling van de OnePlus 7T-serie, kwam OnLeaks op de proppen met de eerste renders van de OnePlus 8-serie. Het ontwerp van deze nieuwe smartphonereeks zou veel weghebben van de 7(T)-serie, die de toestellen zullen opvolgen. Zo zien we achterop een drietal sensoren in verticale oriëntatie. Aan de linkerzijde van de cameramodule, zien we een extra sensor – vermoedelijk gaat het om een ToF (3D)-sensor. Voorop het toestel zien we juist een camera in het in het scherm (hole-punch), tegenover de pop-up camerasensor op de OnePlus 7 Pro en 7T Pro.

Afbeelding van de vermoedelijke OnePlus 8 Pro

Eerdere schetsen van de OnePlus 8 Pro, met de verticale camera-opstelling

Via het officiële OnePlus Discord-kanaal is een foto van de OnePlus 8 Pro naar buiten gekomen. Op de foto, zien we de achterkant van de smartphone. Vergelijkbaar met de renders, zien we in het midden van de telefoon de verticale camerasensor, met aan de linkerzijde een verticale streep en de ToF-sensor. Het is onbekend was de functionaliteit zal zijn van de verticale streep naast de sensor. Onder de cameramodule vinden we de LED-flitser terug. Op basis van de foto is vast te stellen dat de achterkant een lichte afronding heeft meegekregen, en dat de plaatsing van de OnePlus-logo's gelijk is gebleven met de 7(T)-series.

Specificaties

Over de specificaties is ook het een en ander naar buiten gekomen: zo zal OnePlus voor het eerst een 120 Hz-scherm gebruiken, in plaats van de 90 Hz-schermen op zijn OnePlus 7- en 7T-series. Ook zou de telefoon voor het eerst draadloos laden ondersteunen, gezien de fabrikant lid is geworden van het ‘Wireless Power Consortium’. Daarnaast zou de OnePlus 8-serie voor het eerst een volledige IP-rating meekrijgen, waardoor gebruikers meer zekerheid krijgen over de waterbestendigheid van de telefoon. Intern krijgt de 8-serie vermoedelijk een Qualcomm Snapdragon 865-chipset en ten minste 8 GB-werkgeheugen.

OnePlus 8 Pro op de foto

De OnePlus 8 Pro-foto verscheen via het OnePlus Discord-kanaal

Het blijft nog onbekend wat OnePlus van plan is met de OnePlus 8 Lite: keert het bedrijf daarmee terug naar het midrange-segment, of neemt OnePlus het concept van Samsungs Galaxy S10 Lite over. Het is een vraag die onbeantwoord zal blijven tot meer geruchten over de toestellen zullen verschijnen. Lang zal het vermoedelijk niet meer duren, verwacht wordt dat OnePlus de lancering van zijn toestellen zal vervroegen naar eind maart of begin april. Voorheen introduceerde OnePlus zijn toestellen pas in mei of juni. Wat willen jullie van OnePlus zien op de 8-serie? Laat het weten in de reacties onder het bericht.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk