Officieel: eerstvolgende OnePlus-telefoon krijgt 120Hz-scherm

Officieel: eerstvolgende OnePlus-telefoon krijgt 120Hz-scherm

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

OnePlus 120Hz Fluid Display

Pete Lau, CEO van OnePlus, heeft aangekondigd dat we het nieuwe 120Hz-Fluid Display dit jaar gaan zien. Volgens Lau draait dit nieuwe scherm op innovatieve nieuwe technologieën en biedt een ongeëvenaarde gebruikerservaring. Wat hij hier precies mee bedoelt, zullen we waarschijnlijk weten als de OnePlus 8 en OnePlus 8 Pro worden aangekondigd.

OnePlus was met de komst van het 90Hz-scherm op de OnePlus 7 Pro zo tevreden erover, dat het de technologie ook in de OnePlus 7T en OnePlus 7T Pro stopte. Dit ging niet zonder slag of stoot, zo merkt OnePlus op: "Met de OnePlus 7 Pro die afgelopen mei is uitgebracht, heeft OnePlus verschillende uitdagingen getackeld, zoals het optimaliseren van de displaypanelen en het minimaliseren van het energieverbruik." Hiermee kon OnePlus naar eigen zeggen 's werelds eerste 90Hz Fluid Display met QHD+-resolutie te leveren, dat gebruikers een prettigere, vloeiendere ervaring biedt.

Foto van de OnePlus 7T

OnePlus 7T met 90Hz-scherm

OnePlus voert de verversingssnelheid nu op naar 120Hz om de ervaring komend jaar naar een nóg hoger niveau te tillen. Eind vorig jaar doken er al geruchten op dat de nog aan te kondigen OnePlus 8 Pro een upgrade zou gaan krijgen naar een 120Hz-scherm en dit lijkt nu waarheid te gaan worden.

Doorbraak in 2020

OnePlus heeft dit scherm voorzien van MEMC-technologie voor het gemakkelijker afspelen van video’s, een QHD+-resolutie, de meest accurate kleurenweergave en automatische helderheidsregeling op een niveau van 4096 – vier keer zo hoog als het gemiddelde Android-vlaggenschip. Hiermee denkt OnePlus dat zijn 120Hz Fluid Display in 2020 een doorbraak wordt.

Wat denk jij van dit 120Hz-scherm? Vind je het een toegevoegde waarde op een telefoon of juist niet? Laat het weten in de reacties onder dit artikel.

OnePlus 120Hz-scherm

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk