OnePlus 8 en OnePlus 7T: dit zijn de verschillen

OnePlus 8 en OnePlus 7T: dit zijn de verschillen

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

OnePlus 8 en OnePlus 7T

Je bent op zoek naar een nieuwe telefoon en dan wil je het liefst zoveel mogelijk vergelijken. In afwachting tot onze volledige review zetten we al even de belangrijkste specificaties van de OnePlus 7T naast die van de nieuwe OnePlus 8. De 7T lanceerde het bedrijf in het najaar van 2019 en ook die telefoon is nog lang niet aan zijn pensioen toe.

Beide toestellen hebben op dit moment een prijsverschil van honderd euro. Je hebt de OnePlus 8 met 8 GB RAM vanaf 699 euro en voor evenveel werkgeheugen kan je nog steeds de OnePlus 7T voor 599 euro kopen. In onderstaande tabel zie je het verschil tussen de twee toptoestellen van OnePlus. Je leest meer over de OnePlus 8 in dit artikel en hier lees je onze eerste indrukken van de OnePlus 8 Pro.

OnePlus 8 versus OnePlus 7T

Tabel met de specificaties van de toestellen

Scherm, behuizing en accu

Het eerste verschil tussen de twee vlaggenschepen zie je met het scherm, want OnePlus kiest voor een meer premium gevoel en een kleine scherminkeping aan de linkerkant. De OnePlus 8 heeft daarmee een grotere screen-to-body-ratio, maar verder zijn de schermen vrijwel gelijk. Ze hebben elk een vingerafdrukscanner onder het scherm.

Foto van de OnePlus 8 Interstellar Glow

De speciale Interstellar Glow-variant van de OnePlus 8

Als je de achterkant vergelijkt, dan merk je dat OnePlus het camera-eiland van de OnePlus 7T achter zich laat en omruilt voor een verticale opstelling. Daarnaast krijgen we ook nieuwe kleuren zoals het gewaagde Glacial Green, maar de OnePlus 8 kreeg nog geen IP68-waterbestendigheid. Verder is OnePlus erin geslaagd om de telefoon lichter en compacter en in te maken en alsnog een grotere accu te implementeren. Op het gebied van snelladen zijn er geen verschillen tussen de 7T en de OnePlus 8 en het is ook enkel de Pro-versie die van draadloos opladen kan profiteren.

Design van de telefoon

De OnePlus 7T in de Glacier Blue-kleur

Prestaties en camera

Als we naar de brute kracht kijken van beide toestellen, dan stellen we natuurlijk vast dat de OnePlus 8 een recentere high-end chipset aan boord heeft met de Snapdragon 865. Al is de ondersteuning van 5G een belangrijker verschil, want het maakt de OnePlus 8 wat meer futureproof is dan de OnePlus 7T. OnePlus demonstreert ook heel graag waar je toe in staat bent met 5G en dat doet het bedrijf doorgaans met robots die sneeuwballen gooien op hoge snelheden. Voor de sterkste multi-taskers voorziet het Chinese merk dit keer ook een model met 12 GB aan werkgeheugen, maar de opslagopties blijven dezelfde.

OnePlus 8 en OnePlus 7T: dit zijn de verschillen

Op het vlak van cameraprestaties merken we dat beide toestellen met drie sensors op de achterklant komen, maar er zijn wel verschillen tussen deze camera-opstellingen. Zo verschijnt alleen de iets oudere OnePlus 7T met een telecamera die 2x optische zoom ondersteunt, terwijl de OnePlus 8 enkel een macrocamera heeft, waarvan de toepassingen in de praktijk meer beperkt zijn. Wil je toch graag die telecamera, dan kan je ook kijken naar de OnePlus 8 Pro.

Conclusie

De OnePlus 8 en de OnePlus 8 Pro zijn twee welkome nieuwkomers en de OnePlus 8 komt met een reeks opmerkelijke verschillen ten opzichte van de OnePlus 7T. Het scherm heeft een moderne uitstraling, de grotere accu lijkt veelbelovend en ook 5G-functionaliteit zal de komende jaren steeds belangrijker worden. We stellen ons nog wel vragen bij het ontbreken van een telecamera, maar we kijken ernaar uit om de camera uitgebreid te testen.

Een volledige review moet uitwijzen hoe sterk de OnePlus 8 precies is en we bespraken eerder al onze bevindingen over de OnePlus 7T in dit artikel. Is de nieuwe OnePlus 8 iets voor jou of ben jij eerder geïnteresseerd in de OnePlus 7T? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

OnePlus 8 en OnePlus 7T: dit zijn de verschillen

OnePlus 8 kopen

De OnePlus 8 is in de kleuren Onyx Black, Glacial Green te koop vanaf 21 april. De OnePlus 8 Interstellar Glow is verkrijgbaar vanaf 4 mei. De telefoon is verkrijgbaar voor 699 euro en 799 euro te koop via OnePlus, Belsimpel, Coolblue en T-Mobile.

Je kan de OnePlus 7T bestellen via Belsimpel, Coolblue, Mobiel.nl, T-Mobile en de OnePlus-webwinkel. De adviesprijs van deze telefoon was 599 euro maar je koopt hem nu al voor 499 euro.

- OnePlus 8 Onyx Black of Glacial Green (8 GB + 128 GB) - 699 euro

- OnePlus 8 Interstellar Glow of Glacial Green (12 GB + 256 GB) - 799 euro

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk