'OnePlus 8 krijgt kleine camera-inkeping en draadloos opladen'

'OnePlus 8 krijgt kleine camera-inkeping en draadloos opladen'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

OnePlus 8

De OnePlus 7T is recent aan de wereld getoond, en nu blijft het nog tot 10 oktober wachten op de OnePlus 7T Pro, maar dat wachten geldt niet voor geruchtenverspreiders zoals het bekende OnLeaks. De OnePlus 8 die we pas volgend jaar verwachten is nu alvast te zien in renders.

De OnePlus 8 zou een 6,5 inch scherm krijgen met gebogen schermranden. Wat meteen opvalt is dat OnePlus dit keer de waterdruppelinkeping laat vallen en kiest voor een inkeping in de linkerbovenhoek van het AMOLED-paneel. Dat is opmerkelijk, want OnePlus werkt samen met Samsung voor het scherm van zijn telefoon, maar die gebruikt zijn zogenaamde Infinity-O-scherm exclusief voor eigen gebruik. We zagen de schermen bijvoorbeeld al bij de S10-reeks, maar andere fabrikanten die AMOLED-panelen van Samsung gebruiken, zoals Xiaomi met de Mi 9 of OnePlus, konden enkel aan de slag met een paneel met waterdruppelinkeping.

Gelekte beelden van de OnePlus 8

Draadloos opladen

Verder deelt OnLeaks ook de afmetingen van de OnePlus 8, en die bedragen 160,2 x 72,9 x 8,1mm. Interessant is ook dat deze telefoon voor het eerst draadloos opladen ondersteunt, wat eerder nog afwezig is op de OP 7T-reeks. OnePlus CEO Pet Lau verklaarde dat draadloos opladen een minder goede gebruikerservaring geeft in vergelijking met de eigen Warp Charge 30T-snellaadtechnologie.

Pete Lau verwijst daarbij naar de tragere oplaadtijden bij draadloos laden. Het lijkt er dus op dat OnePlus een nieuwe technologie heeft ontwikkeld die draadloos opladen sneller maakt in vergelijking met wat we zien bij de meeste andere toestellen vandaag. Als laatste is ook de opstelling van de speakers onderaan zichtbaar veranderd volgens de renders.

Het is nog niet bekend wanneer de OnePlus 8 volgend jaar wordt verwacht en ook andere details over het toestel ontbreken nog voorlopig. De Europese lancering van de OnePlus 7T en OnePlus 7T Pro zal op 10 oktober in Londen plaatsvinden. Je leest hier onze eerste indrukken van de OnePlus 7T

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk