Bij sommige OnePlus 8 (Pro)-gebruikers wordt telefoon na de update volledig gewist

Bij sommige OnePlus 8 (Pro)-gebruikers wordt telefoon na de update volledig gewist

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

OnePlus sluit de eerste week van november af door de beveiligingspatches van oktober uit te rollen naar de OnePlus 8 en OnePlus 8 Pro. In de OxygenOS 11.0.1.1-update voor de OnePlus 8 (Pro) worden ook problemen opgelost met de automatische helderheid en verbindingen via Bluetooth.

Update 9 november om 08.49 uur: De OxygenOS 11.0.1.1-update die momenteel wordt uitgerold, zorgt bij enkele eigenaren die van Open Beta 3 komen voor problemen. Nadat de update is geïnstalleerd, krijgen gebruikers de vraag om hun apparaten opnieuw op te starten. Zodra ze dat doen, worden de gegevens op hun telefoons volledig gewist. Meerdere gebruikers geven aan dat hun telefoons waren ingesteld om automatisch te updaten en dat ze geen andere keuze hadden dan de defecte software te installeren.

OnePlus heeft het probleem erkend en geeft op zijn forum aan dat het softwareteam de kwestie momenteel aan het onderzoeken is. De persoon waarschuwde gebruikers ook voor het upgraden naar de stabiele update. Het bedrijf komt ook met een fix voor degenen die de 11.0.1.1-update hebben ontvangen maar de telefoon nog niet opnieuw hebben opgestart. Om gegevensverlies te voorkomen volg je onderstaande stappen:

  1. Installeer dit apk-bestand. Je moet dit bestand installeren nadat de update is geïnstalleerd, maar voordat je de telefoon opnieuw opstart.
  2. Nadat de apk is geïnstalleerd, start je de applicatie en klik je op "KEEP DATA".
  3. Je zou nu de telefoon opnieuw moeten kunnen opstarten zonder gegevens te verliezen.

OnePlus 8 en 8 Pro

In een forumbericht heeft OnePlus aangekondigd de uitrol van OxygenOS 11.0.1.1-update te starten voor de OnePlus 8 en OnePlus 8 Pro. Met de update brengt OnePlus de oktober-beveiligingspatches naar zijn high-end toestellen, lees hier welke beveiligingsproblemen Google heeft opgelost met deze update. OnePlus valt wederom achterop schema door de beveiligingspatches van Google pas na één maand uit te rollen, terwijl de beveiligingspatches van november inmiddels beschikbaar zijn.

Gerelateerde artikelen

OnePlus houdt het in de update niet bij de beveiligingspatches en zegt een hoop problemen opgelost te hebben. Het bedrijf optimaliseerde naar eigen zeggen de 8.192 niveaus van automatische helderheid, waardoor de automatische wijzigingen ‘comfortabeler’ moeten overkomen. Daarnaast is er gewerkt aan de systeemprestaties terwijl het scherm is uitgeschakeld, vermoedelijk om ervoor te zorgen dat notificaties binnen blijven komen in de stand-by-modus.

Kleine bugoplossingen

OnePlus zegt tot slot dat het optimalisaties heeft doorgevoerd voor de 5G-functionaliteiten, zodat er minder energie wordt gebruikt, en dat het ‘stabiliteits- en audioproblemen’ met WiFi en Bluetooth-verbindingen heeft opgelost. Afhankelijk welke versie van OxygenOS er momenteel op jouw OnePlus 8 of OnePlus 8 Pro draait, zou de update tussen de 390 MB en 400 MB wegen. Het is aan te raden om de update via een WiFi-netwerk uit te voeren.

Bij sommige OnePlus 8 (Pro)-gebruikers wordt telefoon na de update volledig gewist

Wil je weten of de OxygenOS-update is gearriveerd? Navigeer daarvoor naar het instellingen-menu, gevolgd door het kopje ‘Systeem’ en daarna ‘Systeemupdates’. Er wordt nu automatisch gezocht op de update. Is de update beschikbaar, dan kun je klikken op ‘download en installeren’. Let wel, er zal dan direct worden gestart met het downloaden en installeren. Na de installatie moet je het toestel herstarten om de installatie te voltooien.

Oxygen Updater-app

Geen zin om te wachten op de OxygenOS-update? Installeer dan de Oxygen Updater-app, waaruit je direct de juiste OxygenOS-update kan downloaden. Via de app worden de stappen van het proces uitgelegd. Let wel, dit proces is op eigen risico. Mocht je geen problemen ervaren met jouw toestel, dan is het aan te raden om te wachten tot de update automatisch wordt uitgerold.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk