OnePlus 8-eigenaar? Geef je nu op voor de Android 12-bèta

OnePlus 8-eigenaar? Geef je nu op voor de Android 12-bèta

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

OnePlus 9 is al langer in de bèta-test van Oxygen OS 12 op Android 12, maar nu is het ook de beurt aan oudere toestellen. Als je een OnePlus 8 (Pro) of OnePlus 8T hebt, dan kun je je nu inschrijven voor een van de felbegeerde 400 plekken die OnePlus vrijmaakt voor deze bètatest.

Inschrijven voor de Android 12-bèta

Deze bèta gaat dus net even anders dan die van de OnePlus 9, want daarvoor hoefde je je niet in te schrijven. Ditmaal moet je op een formulier invullen wat je OnePlus Forum-profiel is, hoeveel tijd je op het forum besteedt, je leeftijd, je gender, het land waar je woont, je e-mailadres, je beroep.

Uiteraard moet je ook aangeven welk toestel je hebt, maar bijvoorbeeld ook hoeveel foto’s je er gemiddeld mee maakt, of je een app van een derde partij gebruikt als camera-app en hoevaak je navigatie gebruikt, gamet en Bluetooth inschakelt op je toestel (en met welke apparaten je dan contact hebt gemaakt).

OnePlus 8-eigenaar? Geef je nu op voor de Android 12-bèta

'Solliciteren' bij OnePlus

Tot slot volgen er nog vragen specifiek over bètatesting, zodat OnePlus een betere notie heeft van wat het qua tijd en inzet van je mag verwachten. Het wil dan ook weten in hoeverre je je mening graag verkondigt en waarom het juist jou moet kiezen voor de bèta. Ze vragen nog net niet hoe je vrienden je zouden omschrijven of wat je doet in stressvolle situaties, maar verder voelt de registratie als een sollicitatiegesprek.

Aan de andere kant zijn er zo weinig plekken en willen zoveel mensen met het nieuwe Android 12 aan de slag, dat het goed is dat alleen de meest geschikte mensen worden gezocht. Het is immers nog steeds een test en OnePlus heeft veel en goede informatie nodig om zijn Oxygen OS nog beter te laten werken met de nieuwe versie van het Android-besturingssysteem.

Gerelateerde artikelen

Nog even wachten op Oxygen OS 12

Wil je het ook proberen? Het kan op dit moment alleen voor OnePlus 8 (Pro) en OnePlus 8T. Hier vind je het formulier. Niet getreurd als je geen plek weet te bemachtigen: het is namelijk een goed teken voor iedereen dat OnePlus al zo druk bezig is met Android 12. De verwachting is dat het dan waarschijnlijk één à twee maanden duurt voordat er een open bèta komt voor Oxygen OS 12 (gebaseerd op Android 12).

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over OnePlus? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk