Gerucht: OnePlus 8 Pro krijgt camera-inkeping en extra camera

Gerucht: OnePlus 8 Pro krijgt camera-inkeping en extra camera

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

OnePlus 8 Pro

De OnePlus 7T en OnePlus 7T Pro zijn nog maar net aangekondigd en de geruchtenmolen vangt alweer aan met de OnePlus 8 Pro. Begin deze maand doken al verschillende renders van de OnePlus 8 op waarop een camera-inkeping in de linkerbovenhoek van het scherm te zien was. Nieuwe renders bevestigen deze 'punch-hole' ook voor de Pro-versie maar tonen ook een camera-opstelling met vier lenzen. Het is wederom de betrouwbare OnLeaks die de beelden verspreid heeft.

De voorkant van de telefoon op de renders komt overeen met de beelden van de OnePlus 8. De OnePlus 8 zou een 6,5 inch scherm met gebogen schermranden krijgen maar dan zonder waterdruppelnotch en met camera-inkeping in de linkerbovenhoek. Het scherm van de OnePlus 8 Pro komt overeen maar zou met 6,65 inch iets groter zijn. Dat is dan weer een fractie kleiner dan het 6,67 inch-scherm van de OnePlus 7T Pro. Het gebruik camera-inkeping in de linkerbovenhoek zou de pop-up camera van de OnePlus 7T Pro vervangen.

Het 90 Hz-scherm is ook weer van de partij. OnePlus is namelijk zo erg tevreden over de kwaliteit van dit Fluid Display, dat het al zijn smartphones hiermee gaat uitrusten.

Afbeelding van de vermoedelijke OnePlus 8 Pro

[tds=7289]

Ook de achterzijde komt overeen met die van de OnePlus 8, alleen de camera-opstelling wijkt af. De drie lenzen in de verticale cameramodule wordt namelijk begeleid door een 3D ToF-sensor. Zo'n sensor is in staat om nauwkeurig driedimensionale objecten op te meten en kan dus gebruikt worden voor het vastleggen van diepte en het maken van 3D-foto’s.

De flitser is onder de verticale cameramodule te vinden en aan de zijkant zien we de alert slider, de powerknop en de volumeknoppen.

Afbeelding van de vermoedelijke OnePlus 8 Pro

Onderaan is er een USB C-poort samen met de speaker en bovenaan een uitsparing voor de microfoon. Verder deelt OnLeaks ook de afmetingen van de OnePlus 8 Pro, en die bedragen 165,3 x 74,4 x 8,8mm. Over draadloos laden wordt dit keer niet gerept. De OnePlus 8 zou namelijk voor het eerst draadloos opladen ondersteunen. Als dit zo is, zal de Pro-versie hoogstwaarschijnlijk ook van deze functie gebruik maken.

Lancering OnePlus 8 Pro

Het is nog niet bekend wanneer de OnePlus 8 en OnePlus 8 Pro volgend jaar worden aangekondigd en ook andere details over het toestel ontbreken nog voorlopig.

Afbeelding van de vermoedelijke OnePlus 8 Pro

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk