OnePlus: deze verbeteringen krijgt de camera in 2020

OnePlus: deze verbeteringen krijgt de camera in 2020

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

OnePlus-cameraverbeteringen

OnePlus werkt al langer aan verbeteringen voor de camera van zijn telefoons, en het gaf vorig jaar al aan dat het niet tevreden was met de cameraprestaties van zijn OnePlus 7 Pro. In New York hield het bedrijf een Open Ears Forum waarmee het samen met de community oplossingen nieuwe uitdagingen kon bedenken om de camera-ervaring te verbeteren.

Prioriteiten voor 2020

OnePlus plaatste een verslag van de bijeenkomst op zijn forum en het geeft bij elk punt van feedback dat de community naar voren schuift een antwoord. Een van de prioriteiten voor 2020 is de mate van belichting, de kleurtinten en de witbalans die het bij al zijn camera's wil gelijk trekken. Volgens OnePlus is dit een "hoofddoel".

OnePlus 7T versus OnePlus 7T Pro

Een andere prioriteit is om huidskleuren correcter weer te geven bij het nemen van foto's en OnePlus wil ook de camerasluiter sneller laten werken in 2020. Het komt daarom met verbeteringen voor zijn app en de animaties. Op het vlak van video staat een betere stabilisatie centraal, vooral tijdens het horizontaal 'pannen', ofwel van links naar rechts bewegen van de camera tijdens het filmen.

Verbeteringen op langere termijn

Er zijn ook vragen vanuit de OnePlus-community die voor het merk nog wat meer tijd zullen kosten, ook al werkt het bedrijf wel aan verbeteringen. Een voorbeeld is de mogelijkheid om langer aan één stuk in 4K te filmen, wat gezien de verhoogde temperatuur van je telefoon tijdens het filmen moeilijk is. Daarnaast werkt OnePlus nog aan updates voor de hardware en software van zijn camera's die de autofocus meer consistent maken.

Foto van de OnePlus 7T Pro

Het Chinese merk maakt duidelijk dat het verbeteren van de prestaties van de primaire foto- en videomodus prioriteit krijgt, en daardoor worden enkele ideeën van de fans voorlopig even in de koelkast geplaatst, zoals: het opnemen van video's die omgekeerd afspelen, AR emoji- en stickers en speciale camerafuncties voor sociale media. Je leest het volledige rapport in dit forumbericht. OnePlus hield vorig jaar ook in Amsterdam een Open Ears Forum.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk