OnePlus 7T (Pro) ontvangt eindelijk Open Beta Android 11

OnePlus 7T (Pro) ontvangt eindelijk Open Beta Android 11

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Het heeft lang geduurd, maar gebruikers van de OnePlus 7T en de 7T Pro kunnen dan toch eindelijk met Android 11 aan de slag. Het gaat om een Open Bèta-fase die moet leiden tot een stabiele update.

OnePlus 7T (Pro) en Android 11

OnePlus maakt op zijn forum bekend dat zijn flagships uit 2019, de OnePlus 7T en OnePlus 7T Pro, aan de slag kunnen met Android 11. Het gaat voorlopig slechts op een eerste Open Beta van OxygenOS 11, de softwarschil van OnePlus-telefoons. De bedoeling is dat gebruikers fouten rapporten en feedback geven zodat onePlus kan werken richting een stabiele update.

OnePlus zou de update eerst rond de maand november uitbrengen, maar dat moment werd uitgesteld tot december van 2020. Vorige maand kregen we dan te horen dat OnePlus met een technisch probleem te kampen heeft met het bijwerken van de toestellen, en dat het samenwerkt met chipmaker Qualcomm om het te verhelpen.

OnePlus 7T (Pro) ontvangt eindelijk Open Beta Android 11

Zo installeer je de Open Beta

Dat is nu toch gelukt, zo blijkt, al verloopt het ook de verspreiding van deze eerste Open Beta niet zonder problemen. Alle downloadlinks op het forum voor de update zijn op het moment van schrijven weggehaald. "De links zijn tijdelijk weggehaald omdat ze leiden tot gegevensverlies. Ze worden binnenkort geüpdatet. Als je graag verder wil met het installeren ondanks gegevensverlies, kan je de links terugvinden in de reacties."

Gerelateerde artikelen

Wie met de Open Beta van OxygenOS 11 aan de slag wil, kan beter eerst een back-up maken van zijn gegevens. Zodra je de update hebt, krijg je volgende versies van de bèta gewoon via een Over The Air (OTA)-update op je telefoon krijgen. Je krijgt op die manier ook de stabiele Android 11-update. Wil je toch tijdens de bèta terug gaan naar de Android 10, dan vind je daarvoor het 'Rollback-pakket' op het forum van OnePlus.

OnePlus 7T (Pro) ontvangt eindelijk Open Beta Android 11

Dit is nieuw

OxygenOS 11 kent een belangrijke wijziging van de interface die telefoons beter geschikt maakt voor gebruik in één hand. Verder komt OnePlus met belangrijke nieuwigheden voor zijn Ambient Display. Er zijn nieuwe klokdesigns zoals de Insight-klok die je cijfers toont over je dagelijkse smartphonegebruik en de Canvas-klok die gebaseerd is op je eigen foto. In totaal zijn er 10 nieuwe klokdesigns.

Gerelateerde artikelen

Daarnaast zijn er nog alle nieuwigheden die komen met Android 11. Je vindt hier een overzicht van de belangrijkste functies en hier vind je alle kleinere maar interessante verbeteringen. OnePlus deelde begin dit jaar de Android 11-updateplanning voor zijn smartphones. Ga jij de Open Beta installeren? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk